Авария остави НХГ и Съдебната палата без ток

4100
Авария остави НХГ и Съдебната палата без ток
Снимка: БГНЕС

Близо час и половина част от центъра на София остана без електричество заради повредени кабели, най-вероятно от изкопни работи на строителна фирма, съобщава БГНЕС.

От ЧЕЗ информират, че в 14:08 часа едновременно са изключили три извода от подстанция "София-център". Без напрежение останаха 22 трафопоста в централната градска част. Аварийните екипи възстановиха захранването на 10 трафопоста на третата минута, а на 4 трафопоста захранването беше възстановено след 1 час и 20 минути.

Авария остави част от центъра на София без ток

Авария остави част от центъра на столицата без ток. На място е изпратен авариен екип, който да отстрани причините за повредата. Очак...

В 16:20 часа беше напълно възстановено електрозахранването на всички райони в центъра на София. Вероятно кабелите са скъсани при несъобразени изкопни дейности на строителна фирма. Трасето се обхожда с подвижна лаборатория и конкретните причини за аварията все още се изясняват.

Повреден е кабел 10 кV, който свързва трафопост "Национална художествена галерия" с трафопост "Янко Забунов 10". Повреден е и втори кабел 10 кV между трафопост "Съдебна палата" и трафопост "Цар Асен 9".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София