Част от картите за градския транспорт ще важат и за нощните линии

1963
Част от картите за градския транспорт ще важат и за нощните линии
Снимка: Facebook/Владимир Христовски

Част от картите за градския транспорт ще важат и за нощните линии, реши Столичният общински съвет (СОС), който прие възстановяването на нощния транспорт на два етапа. Две линии ще бъдат пуснати от края на октомври и други две - до 31 декември, обслужващи районите "Младост", "Люлин", "Студентски град", "Обеля", ж.к. "Гоце Долчев", ж.к. "Дружба" и др.

ОЩЕ: Връщат нощния транспорт в София

Превозните документи, които гражданите ще могат да използват и през нощта, са годишната карта на цена от 365 лв., 24-часовата карта за шест лева и 72-часовата, която струва 15 лв. Могат да се ползват и билети на цена от 2 лева.

Вносители на доклада за подобряване на транспортното обслужване са общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера и Борис Бонев. В него те припомнят, че във връзка с COVID кризата през март 2020 г., обявеното извънредно положение и последвалата го извънредната епидемична обстановка, чувствително намаля пътникопотока в превозните средства на масовия градски транспорт. Предприеха се съответните мерки за оптимизация на маршрутните разписания, една от които бе временно спиране от движение на нощните автобусни линии Nl, N2, N3 и N4. Вземайки предвид и настъпилата икономическата криза в страната, рязкото повишаване цените на горивата и консумативите, тази мярка бе продължавана неколкократно.

С оглед възстановяване на пътникопотока, края на пандемията и преодоляването на кризата с горивата вносителите на доклада предлагат поетапно възстановяване на нощните автобусни линии - N1, N2, N3 и N4. Те ще работят всяка вечер във всеки ден от седмицата, на интервал от 60 минути, като всички линии ще имат начални и последни часове на тръгване, съответно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. "Княз Александър I" към крайните точки на маршрутите, както и изискването за 5- минутен престой за прекачване на пътници на пл. "Княз Александър I".

Включването на услугата "нощен транспорт" към годишната абонаментна карта ще позволи на притежателите на този превозен документ да ползват нощните линии без необходимост да закупуват от кондуктор билет/карта за пътуване с нощен транспорт на стойност 2 лв., е записано в доклада.

ОЩЕ: София остава без нощен транспорт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След игра в Южния парк: Махнаха15 кърлежа по тялото и дрехите на дете

Как общинско дружество се превърна в черна кутия?: Терзиев след одита в ЦГМ

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София