Ето кои са приоритетите в новия бюджет на Божурище и кои улици ще бъдат ремонтирани

4099
Ето кои са приоритетите в новия бюджет на Божурище и кои улици ще бъдат ремонтирани
Снимка: община Божурище

Днес в сградата на НЧ „Христо Ботев 1934“ в град Божурище се състоя публичното обсъждане на Проект на бюджета на община Божурище за 2021 година. На събитието са били поканени всички жители и заинтересовани лица, ръководители на фирми, НПО, общински съветници, кметове и кметски наместници на населените места в община Божурище.

Проектът за бюджет за 2021 г. е балансиран, при осъществен анализ на приходите и разчет на разходите, съгласно приоритетите, заложени в стратегическите документи за развитието на Общината, категоричен е кметът Георги Димов.

Проектобюджетът на община Божурище възлиза на стойност: 17 247 000 лв.

"Преминаваме от миналата година към тази година с рекордно висок преходен остатък - на стойност: 6 813 064 лв., който ще бъде използван за преходните обекти, за които не стигна времето през изминалата година, както и за текущи дейности", посочва Димов.

Ето само някои от важните дейности, които предстои да бъдат изпълнени:

- Ремонт на участък от уличен водопровод на ул."Васил Левски" в с. Хераково – 18 010 лв.

- Инженеринг, включващ проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на ул. "Черковна" в с. Хераково - 140 000 лв.

- Инженеринг, включващ ремонт на уличен водопровод, възстановяване на отводнително съоръжение и асфалтиране на участък от ул. "Латинка" в с. Пожарево – 24 340 лв.

- Инженеринт, включващ ремонт на уличен водопровод и асфалтиране на участък от ул. "Христо Стефанов" в с. Пожарево - 1 етап – 80 000 лв.

- Ремонтно-възстановителни работи за укрепване на водния откос на микроязовир "Храбърско” – 24 002 лв.

- Инженеринг, включващ ремонт на уличен водопровод и асфалтиране на участъци от улици: "Липа", "Българче", Момина сълза" и "Акация" в с. Храбърско – 150 000 лв.

- Строително-монтажни дейности по изпълнение на реконструкция и рехабилитация на бул. Европа - 2 етап – 300 000 лв.

- Строително-монтажни дейности по изпълнение на реконструкция и рехабилитация на бул. Европа-3 етап- 500 000 лв

- Възстановяване на съществуващо водовземно съоръжение за питейно-битово водоснабдяване в местността "Радован", с. Гурмазово – 20 000 лв.

- Инженеринг, включващ проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на ремонт на уличен водопровод и асфалтиране на участък от ул. „Христо Стефанов” в с. Пожарево - 2 етап – 120 000 лв.

- Инженеринг, включващ проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на благоустройство на централната част на с. Пролеша – 280 000 лв.

- Инженеринг, включващ проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на ремонт на ул. Васил Левски в с. Хераково - 160 000 лв.

- Инженеринг, включващ проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор на ремонт на уличен водопровод и асфалтиране на участъци от улици "Липа", "Роза", "Бреза", "Христо Ботев" с. Храбърско – 250 000 лв.

- Реконструкция и рехабилитация на съществуваща водоснабдителна система и изграждане на нова в кв. "Девети септември", община Божурище – 336 561 лв. ПУДООС, 58 607 лв. съфинансиране.

- Инженеринг, включващ изготвяне на технически проект, изпълняване на СМР и авторски надзор на Общински пазар, УПИ I, кв.24, гр. Божурище – 360 007 лв.

- Изграждане на 2 броя водовземни съоръжения за питейно-битово водоснабдяване в гр.Божурище – 56 160 лв. Изграждане на водовземно съоръжение за питейно-битово водоснабдяване в с.Храбърско, с.Гурмазово, с.Пожарево, с.Хераково, с.Пролеша, с. Златуша – за всяко село по 28 080 лв.

- Текущ ремонт на улици и пътища на територията на община Божурище- (полагане на асфалтови кръпки, ремонт на тротоари и цялостно преасфалтиране на улици: Явор, Искър, Христо Ботев, част от Беласица и улица от О.Т.244а до О.Т.244б) – 1 030 000 лв.

В заключение кметът увери присъстващите, че както всяка година, така и тази, бюдежтът е съобразен с текущите нужди на община Божурище с всички прилежащи села.

"Знам, че във всяко село, както и в града, има необходимост от преасфалтиране на повече улици и трасета, отколкото сме заложили в бюджета, но осъществяването им изисква много повече средства, отколкото разполагаме към момента. Бих добавил, че са крайно недостатъчни. Разбирате, че няма как целият бюджет да се пренасочи към асфалтиране, това означава, че всички останали пера ще бъдат блокирани и всичко ще спре да функциoнира. Постепенно с всеки следващ бюджет ще изпълним програмата за преасфалтиране.", посочи той.

Всеки, който иска, може да се запознае с всички включени в бюджета дейности, като посети сайта на община Божурище - https://bozhurishte.bg/

Мнения и предложения по проекта на бюджета за 2021 г. може да отправите на тел.02/9933217, електронен адрес на общината – bojurob@mail.bg и в деловодството на община Божурище, от 8.30 до 17.00 часа в работни дни, най-късно до 09.02.2021 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София