Фандъкова намекна за по-лек учебен режим в София, няма да плати за чистенето на "Цариградско шосе"

2529
Фандъкова намекна за по-лек учебен режим в София, няма да плати за чистенето на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

Не можем да си позволим да пуснем децата на училище при много ниски температури, подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че заради зимната ваканция е намалено или напълно изключено отоплението в училищните сгради и сега то трябва да бъде възстановено.

Вчера (10 януари) на долните етажи на учебните сгради температурата достигна 18 градуса, но на горните беше по ниска, каза още столичният кмет. Тя добави, че при това положение РЗИ няма да позволи децата да идат на училище. Фандъкова заяви и, че утре (12 януари) директорите на отделните училища ще решават сами какво да правят, ако не е достатъчно топло в съответната сграда. Утре (12 януари) децата са на училище, каза кметицата пред Нова телевизия. Тя добави, че решението било трудно, но щяло да бъде по-трудно, ако децата учат с намалени часове и родителите трябвало да си ги взимат по-рано. Фандъкова изрази задоволство и, че вече имало ученици, които недоволствали от по-дългата ваканция.

МОН съветва да се удължи ваканцията при кризисни ситуации

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови ...

Почистването на София

Не мога да бъда доволна, когато виждам сняг по улиците на София. Там, където има непочистване, ще има и санкции. Няма да бъде платено за почистването на "Цариградско шосе", подчерта Фандъкова, макар да призна, че вината не била само на снегопочистващите фирми. Тя посочи, че някои фирми не са започнали да чистят на време. Беше много трудно да се разпръснат смесите заради трафика, тъй като снегът започна да вали към 12:00 часа на обяд, каза Иво Христов, който отговаря за контрола по почистването. Той добави, че сега не може да каже дали ще има глобени, защото трябвало да бъдат обработени протоколите за свършеното.

Христов изрично посочи, че от днес (11 януари) щяло да почне да се чистят малките, квартални улици. Нека обаче да се паркира правилно, за да може това да се случи – иначе няма как, каза Иво Христов.

Според Фандъкова всички екипи работят с пълни сили вече пети-шести ден и все пак при зимна обстановка има проходимост. По думите ѝ е по-тежко положението в крайните квартали, където дори снеговалежът бил по-силен. Приоритетно се чистят подходи към болници, училища, детски градини.

Фандъкова: Ще чистим и малки улици, ако можем да минем от автомобилите

Стига да е възможно заради паркираните автомобили, ще има почистване и на малки улици. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ...

Относно тротоарите кметицата на София заяви, че тези, които са грижа на общината, ще бъдат почистени. Тя отрече да е издавала заповед снегът от тротоарите да се хвърля на улицата. Фандъкова помоли собствениците на магазини и жилища да чистят прилежащите тротоарни площи. Иво Христов уточни, че са глобени 173 души за непочистени тротоари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Васил Терзиев: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

Георги Георгиев: 4000 лв. годишно ще има всеки пенсионерски клуб в София

Васил Терзиев оприличи София на "гето с надраскани фасади"

Община Самоков отбеляза Деня на българския спорт

Сдружение дава пилотен проект за подземни паркинги в ж.к. „Стрелбище“

Георги Георгиев призова Васил Терзиев да спре да се крие и да не се държи като "Ергенът" на финала

Симеоновският лифт на Витоша няма да работи повече - не може да се гарантира безопасността

София посреща творците на бъдещето във второто издание на фестивала ShapeShift (СНИМКИ)

Съдът каза "не" на новото движение и паркиране при НДК и центъра на София

Крачка назад? Васил Терзиев с поредна мярка относно новото пътно движение в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София