Фандъкова: Твърде рано е да кажа дали ще се кандидатирам за кмет

4426
Фандъкова: Твърде рано е да кажа дали ще се кандидатирам за кмет
Снимка: БГНЕС

Твърде рано е да кажа дали ще се кандидатирам за кмет, защото тепърва започва строителният сезон. За мен това е важно. Имаме много ясни планове и графици. За да стане това, което откриваме днес, беше необходима много сериозна работа на много екипи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след официалната церемония по въвеждането в експлоатация на метрото до Летище София, предаде "Фокус".

„Когато говорим за използване на европейски средства, това не значи че някой просто ни дава едни пари. Това е сериозна работа с предпроектни проучвания и защита”, обясни Фандъкова.

Фандъкова: София е 30-а сред най-бързо развиващите се градове в света

София влезе с всички инвестиции и усилия в класацията на най-бързо развиващите се градове в света и е на 30-то място от общо 300 най-го...

„Това е наистина голяма придобивка за София и България. На метростанция "Искърско шосе" се прави директна връзка с ЖП линията за Пловдив и Бургас. Там вече метрополитенът е изградил и гарата. Тя ще бъде предадена на НКЖИ. След започване на експлоатацията ще има и тази директна връзка. Това е един много сериозен модерен съвременен проект, финансиран от ОП "Транспорт"”, каза още Фандъкова. По думите й новите влакове, които се движат по тази линия са влаковете, финансирани по ОП "Околна среда". „Метрото ни помага наистина да се борим за по-чиста околна среда”, каза още кметът на София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София