Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: 100 млн. от държавата за обекти в София - нула сключени договора от Васил Терзиев (ВИДЕО)

28 юни 2024, 16:28 часа • 1955 прочитания

Депутатът от ГЕРБ-СДС и доскорошен зам.-председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев разкритикува кмета Васил Терзиев - за липса на сключени договори за инфраструктура.

"Сто милиона лева от държавата за общински обекти в София и нула сключени договора от новия кмет Терзиев за изграждане на улици, канализация, училища, и нула обявени процедури за избор на изпълнители от общината. Това е резултатът, постигнат от кмета на София Васил Терзиев за първите 6 месеца", смята Георгиев.

Още: Георги Георгиев: Бихте ли платили заплата на някого, който е свършил 4.6% от задачите си? (СНИМКИ)

По предложение на ГЕРБ-СДС в държавния бюджет беше създадена Национална програма за инвестиции в общините. Става дума за 4,6 млрд. лв. за изграждане на булеварди, мостове, канализация, училища, спортни обекти - всички обекти, които кметовете сами са избрали като важни за техните населени места.

"109 обекта са заявени от новото ръководство на Столична община и до момента за нито един от тях няма нито процедура, нито строителство. В София се довършват само обекти, оставени от екипа на Фандъкова – нищо друго. Работи се на доизживяване", твърди Георги Георгиев.

Още: Не се срамувам от нито едно наше действие: Георги Георгиев се сбогува със СОС с трогателно ВИДЕО

Сравнение с Пловдив

Днес, 28 юни, в Народното събрание регионалният министър Виолета Коритарова даде информация за работата по общинската програма.

"За сравнение, кметът на Пловдив Костадин Димитров вече е напреднал с конкурсни процедури за повече от половината отделени средства за общината му (също 100 млн.), а за другите е на финала с подготовката на документацията. Резултатът от работата на кмета на столицата Терзиев е категорична НУЛА", пише Георгиев.

"За да не се превръща лошият пример в практика и в други български общини, с колегите ми изискахме от регионалния министър да осъществява текущ надзор на изпълнението на програмата от общините, за което да ни информира своевременно", добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Още: Георги Георгиев от ГЕРБ бие със сериозна разлика по преференции Лена Бориславова от ПП-ДБ

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес