Георги Георгиев отговори с факти на Васил Терзиев за парите на София

3727
Георги Георгиев отговори с факти на Васил Терзиев за парите на София
Снимка: БГНЕС

Водачът на листата на ГЕРБ за местните избори в София Георги Георгиев отговори на твърдения на кандидата за кмет на ПП-ДБ и Спаси София Васил Терзиев, че ПП не са спрели парите за София. Това Георгиев направи с публикация на своя профил във Facebook, като приложи и документи.

Още: ГЕРБ скочи на Министерството на финансите за парите за София

Ето и пълния текст на отговора:

„Почитаеми Васил, тъжно е, че трябваше днес, след поредната Ви демонстрация на непознаване на проблемите на София в национален ефир, да Ви спасява министърът на финансите на Републиката. Той впрочем не би трябвало да участва в кампанията за местни избори в София. Или поне няма право, освен ако не е в отпуск. Това да беше само - тури му пепел.

В предизборната кампания фактите все още имат значение - ето Ви ги систематизирани и с доказателства към тях, дано до деня за размисъл да се ориентирате в обстановката.

ФАКТ 1: София и всички останали общини не получиха нито лев допълнително финансиране за градския си транспорт заради КОВИД кризата и кризата с горивата по предложение на кабинета Петков. Такива средства управляващите тогава от ПП просто не заложиха в бюджета за 2022 г. Затова на 15.02.2023 г. народни представители от ГЕРБ-СДС го поискаха с предложения за изменения в проекта на Кабинета Петков - прилагам доказателство 1 - Предложение с вх. номер 47-254-04-44 от 15.02.2022 г. Предложението на депутатите от ГЕРБ НЕ беше прието от парламента.

ФАКТ 2: И при актуализацията на бюджета през юни 2022 г., правителството на вашата партия ПП отново не предложи допълнително финансиране за градския транспорт в общините. Затова беше направен втори опит от депутатите от ГЕРБ-СДС - доказателство 2 - предложение с вх. номер 47-254-04-248 от 23 юни 2022 г.

Така, когато вече ПП нямаше мнозинство в парламента и без подкрепата на ПП, ДБ и БСП, бяха гласувани първите компенсации за общините, в т.ч. и за София от 74 млн. лв. Вашата партия НЕ внесе такова предложение, не ни подкрепи на 13-часовото заседание на бюджетна комисия и после в пленарна зала.

ФАКТ 3: Метрото за Слатина беше включено в Плана за възстановяване от Атанас Пеканов - на 15 октомври 2021 г. - на стр. 47, още е наличен документът на сайта на МС - доказателство 3 - извадка от плана.

Идвайки на власт Вашите ментори и спасители Асен и Кирил, взеха, че изключиха проекта от Плана - вижте стр. 45 - и той е на сайта на МС - доказателство 4 - извадка от окончателния план.

ФАКТ 4: Столичният електротранспорт не е получил 1,3 млрд. лв. компенсации за цените на ел. енергията, не сте преписали правилно от съобщението на Министерство на финансите.

P.S. Ако бяхте дошли на дебата за бюджета на София за тази година, щяхте да ги знаете тези неща“.

❗️На вниманието на Васил Терзиев във връзка с последната му публикация за това как ПП не били спрели парите за София:...

Публикувахте от Георги Валентинов Георгиев в Петък, 13 октомври 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com