Георгиев: Тайната "червена коалиция" в СОС беше разрязана на парчета с флекс

11766
Георгиев: Тайната "червена коалиция" в СОС беше разрязана на парчета с флекс
Снимка: БГНЕС

"В първия месечен отчет на г-н Терзиев разбрахме какво не е направил като кмет. Видяхме кмет-заложник на предизборните си вътрешнокоалиционни обещания."

Това написа в профила си в социалните мрежи бившият председател на Столичния общински съвет (СОС) и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. Той коментира публикувания отчет за дейността на кмета на София Васил Терзиев точно месец след началото на мандата.

"Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат доклади и документация за европроектите, които трябва да се отчетат до края на годината, за да не се изгубят средства. Нито страница, нито ред, нито един официален документ. Статус във Фейсбук няколко часа преди заседанието. Толкова. А всъщност единствената задача, която този месечен отчет на (не)кметуването имаше, е да се обърне към „своите“ от ПП - ДБ - Спаси София да намерят „в различните мнения и позиции съгласие и баланс“ и „покажете как се прави“ на останалите", пише Георгиев, чиято група в СОС също участва в блокажа на работата на местния парламент.

Още: Ученици и студенти ще плащат повече за градски транспорт заради блокирания Столичен общински съвет

Припомняме, че в досегашните четири опита за избор на председател на общинския съвет ГЕРБ-СДС не участват в гласуванията, с което на практика отказаха да носят отговорност за работата на СОС.

"След като създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс, утре очакваме кандидатурата на Борис Бонев да бъде заменена от тази на Грети Стефанова. Подходът е същият – отново кандидат зад когото няма мнозинство. Вероятно след това ще издигнат представител на някоя от малките групи в съвета - пак без ясно мнозинство. Така единственото нещо, което от ПП-ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев", завършва Георгиев.

 

Още: Помага ли Нинова на ГЕРБ да се върне на власт в София? БСП забрани на Ваня Григорова да работи с ПП-ДБ-СС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com