Горнобанци със сигнал в прокуратурата за умишлена безстопанственост на държавни имоти

11894
Горнобанци със сигнал в прокуратурата за умишлена безстопанственост на държавни имоти

Представители на Инициативния граждански комитет в столичния квартал "Горна баня" са подали сигнал в прокуратурата срещу директора на "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД д-р Татяна Ангелова, научи Actualno.com. Това е станало в четвъртък в късния следобед, само няколко часа след като заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков спря обявените от нея търгове за продажба на два държавни имота, стопанисвани от подопечното й здравно заведение.

Става въпрос за бившите санаториум и поликлиника в центъра на квартала, за които Actualno.com вече информира. Сградите са в окаяно състояние, рушат се и по тази причина са обществено опасни, тъй като може всеки момент да рухнат. Новината за обявените търгове и последвалата информация за това как ще бъдат изхарчени средствата от тях обаче вдигна на бунт горнобанци. Те предприеха акция, която доведе до спирането на този етап на търговете със специално нареждане от страна на заместник-министър Ваньо Шарков.

Горнобанци успяха, зам.-министър Ваньо Шарков спря търговете

Инициативният граждански комитет в "Горна баня" постигна първата си победа от голямата битка за спасяването на три държавни имота в ква...

"Сигналът в прокуратурата е за общи стопански престъпления и е срещу д-р Татяна Ганчева Ангелова ДМ, директор на НСБФТР ЕАД, обясни пред Actualno.com Любомира Василева от Инициативния граждански комитет на "Горна баня". - Липсата на стопанисване, грижа и съвестно управление на поверените й имоти в кв. "Горна баня" на ул. "Равнище" №6 и на ул. "Христо Стефчов" №1, както и на сградата на банята с минерална вода (на снимката) в квартала доведе до разрухата на имотите. Сградата на "Равнище" №6 е опасна и застрашава живота на преминаващите и живеещите в непосредствена близост. Мазилката на банята пада и застрашава живота на гражданите, желаещи да си налеят вода, а тази на ул. "Христо Стефчов" прилича на сграда след бомбардировка. Д-р Ангелова е директор от 2008 година и към днешна дата не е направила нищо за запазване и съхранение на поверените й имоти".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com