Хванаха на място извършители на незаконен добив на въглища в Перник

1368
Хванаха на място извършители на незаконен добив на въглища в Перник
Снимка: МИЕ

След извънредна проверка на място, на която присъства и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, бяха задържани извършители на незаконен добив на въглища в района на град Перник.

Експерти на енергийното ведомство, съвместно с местната икономическа полиция, са установили извършването на системен нерегламентиран добив на въглища от група физически лица без предоставена концесия по Закона за подземните богатства.

Енергийното министерство увери перничани, че слага край на копаенето на въглища

„Започваме процес по рекултивация на площ „Гладно поле“ в град Перник, така че да бъде създаден устойчив и облагороде...

Като контролиращ орган енергийното ведомство ще изготви констативен протокол, с който ще се предприемат необходимите действия. Предстои да бъдат наложени и административно-наказателни актове, според действащото законодателство на лицата, извършващи добива на подземни богатства без предоставени права, съобщават от Министерството на енергетиката.

От началото на тази година това е третата извънредна проверка на място, извършена от министерството. С цел минимизиране на незаконни добив на подземни богатства енергийното ведомство извършва извънредни и регулярни проверки в цялата страна. Следващата седмица предстои среща на зам.-министър Станков с представители на инициативния комитет на жители от град Перник, на която да се дискутират мерки за преустановяване на незаконния добив в района.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София