Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лева за асфалтиране на улици в общината

4108
Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лева за асфалтиране на улици в общината
Снимка: Община Самоков

Среща с жители на село Райово проведе кметът на Самоков Владимир Георгиев днес. Той поздрави организаторите на дарителската кампания за ремонт на църквата в селото.

„Подкрепям гражданските инициативи, защото те са изключително ценни. Когато жителите на едно населено място проявят инициативност, за да променят селото, квартала си, мястото където живеят, винаги ще имат моята подкрепа. Винаги съм твърдял, че формулата за едно успешно местно управление е в съвместните действия на администрация и граждани. Аз съм горд, че вече на много места в община Самоков хората се обединяват, за да положим съвместни усилия да решим проблемите, да подобрим условията за живот в общината ни. Общината също многократно е съдействала за ремонта на църквата, като е осигурила дървения материал за ремонт на покрива“, пояснява градоначалникът.

По време на срещата били обсъдени няколко належащи проблема за населеното място, основно свързани с водоснабдяването и състоянието на уличната мрежа.

„Имаме цялостен проект за подмяна на водопровода, с който община Самоков кандидатства за финансиране. Кандидатстваме пред различни програми за финансиране. Хубавото е, че в тези проекти се предвижда и асфалтиране на улиците, през които ще премине подмяната на водопровода“, посочва кметът.

Сградата на училището била снета от програмата за приватизация и се предвижда там да бъде читалището, детската градина и евентуално кметството.

„Разбира се, всичко това ще бъде съгласувано с жителите на Райово и заедно ще решим за какво да използваме тази сграда“, допълва Георгиев.

Община Самоков поема управлението на антична крепост край с. Белчин

Министерският съвет прие решение да предостави безвъзмездно управлението на недвижима археологическа културна ценност на община Самоков...

За асфалтиране в Самоков и населените места са предвидени 2 млн. лв. без ДДС за тази година.

Поръчката е разделена на пет обособени позиции. Тя е финализирана с избор на изпълнител. Това фирмата „Бекастрой“ ЕАД – София.

На второ място в първите две позиции е фирмата „Галчев Инженеринг“ ЕАД, която обжалва класирането. Става въпрос за планирания основен ремонт на улици, извършен чрез отстраняване на остатъци от асфалтобетоновата настилка до земната основа и полагане на нов асфалтобетонов пласт в населените места на община Самоков, съответно текущ ремонт на улици и тротоари в гр. Самоков и населените места на община Самоков. Работата по тях не може да започне докато тече обжалването.  

„Все пак намерихме компромисно решение за тези улици, които са в най-тежко състояние, на първо време да бъдат чакълирани. Обсъдихме и предстоящата реализация на проекта за реновиране на площадното пространство, който ще започне веднага след утвърждаване на процедурите от ДФ „Земеделие“, пояснява кметът.    

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София