Над 1000 столичани отнесли глоби заради непочистен сняг

2337
Над 1000 столичани отнесли глоби заради непочистен сняг
Снимка: БГНЕС

Столичният инспекторат е наложил над 1000 санкции на физически лица за непочистени от сняг и лед площи през последните 2 дни. Това каза директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева пред "Фокус".

По думите ѝ наложените санкции за вчерашния ден са в размер на 1500 лв., а за 4-ти януари - 1720 лв. „Прави впечатление, че особено в центъра гражданите своевременно почистваха от рано сутринта пред имотите. Не такова обаче е положението в жилищните квартали. Особено вчера с оглед покачващите се температури и многото смеси използвани в тези площи”, коментира инж. Георгиева.

Мъж рине сняг за пари и се надява да помогне на най-добрия си приятел

Майк Мур от Мисури помага всяка зима на съседите си безплатно за почистване на снега пред домовете им, но тази година той го прави за п...

Тя заяви, че най-много нарушения в първия работен ден са отчетени в районите "Красно село”, „Подуяне”, „Красна поляна”, „Люлин” и „Младост”, както и във „Възраждане”. Вчера пък санкционираните са били най-голям брой в „Лозенец”, „Красно село”, „Люлин” и „Младост”.

Инж. Георгиева уточни, че инспекторите работят съобразно Закона за административните нарушения и наказания, където е посочено, че при маловажно нарушение - глоба с квитанция, санкцията е в размер на 10 лв. Глобата с фиш е в размер на 50 лв., а актовете – до 500 лв.

„Въпрос на преценка е дали нарушението е маловажно или не. Това е право, дадено по закон на инспектора. Колегите са опитни, имаме указания, правила и методики. Разбира се , че територията, която заема една голяма сграда, не е същата като тази, която заема едно малко магазинче”, каза още инж. Георгиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София