Общински съветник, нахлул в кабинета на Фандъкова и опитал да свали украинското знаме, подава оставка (СНИМКИ)

10393
Общински съветник, нахлул в кабинета на Фандъкова и опитал да свали украинското знаме, подава оставка (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател на Столичния общински съвет. Това обяви той самият, след като вчера направи опит да свали националния флаг на Украйна от фасадата на Столичната община.

"Председател съм на комисията по обществен ред и сигурност, и осъзнавам акта на самото сваляне на знамето, че е нередно, но аз го правя принципно. Ще предложа на колегите в Столичния общински съвет (СОС) да гласуват оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както прецени. Готов съм да поема политическа отговорност за действия си", заяви Иванов пред БТА и допълни, че е готов да си подаде оставката и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност. 

От снимки в социалните мрежи става ясно, че общинарят от "Атака", който наскоро обяви, че иска да премине в редиците на "Възраждане", отново се е опитал да свали украинското знаме. Рано сутринта днес той е влязъл в сградата на Столична община маскиран и през кабинета на кмета Йорданка Фандъкова е проникнал на балкона, където се вее украинският флаг заедно с този на ЕС и българския.

"Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа !", пише под фотоса общинарят. Твърди се, че той ровил и в служебните компютри в общината.

Пиарът на Столична община: Никой не е свалял украинското знаме

Маскиран общински съветник е свалил украинското знаме от сградата на Столична община

Тази сутрин заместник-председателят на Столичен общински съвет и председател на комисията по Обществен ред и сигурност Борислав Иванов ...

От ГЕРБ и "Демократична България" веднага реагираха и поискаха Иванов да освободи постовете, които заема в Столичния общински съвет.

Междувременно председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е представител на ГЕРБ, е внесъл доклад за оставката на Борислав Иванов като зам.-председател на съвета и председател на Комисията по обществен ред и сигурност. Това съобщи самият той във Facebook. "Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП "Възраждане", казва Георгиев.

"Ние, съветниците от групата на ДБ, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, посочват от ДБ. Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран", отбелязват от ДБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София