X
 
 

Опитва ли Фандъкова с административен номер да изиграе гражданите за Борисовата градина?

4388 5
Опитва ли Фандъкова с административен номер да изиграе гражданите за Борисовата градина?
Снимка: БГНЕС
Има ли окончателен опит от страна на Столична община да прекрати каквито и да е дебати с гражданско участие относно бъдещето на Борисовата градина? Този въпрос беше поставен на дневен ред от Гергана Пирозова, едно от лицата на инициативата "Да спасим Борисовата градина".

Основание за притеснението на г-жа Пирозова е поканата за второ обществено обсъждане за проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Обсъждането трябва да се проведе на 26 юни, от 17:30 часа в аудитория 230 на УАСГ. Поканата е отправена по чл. 24 от Наредбата за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания, но е написано, че дискусията е "обществена", а чл. 24 дава насоки единствено за "заключителна дискусия" – начинът да бъде сложен край на всякакво подаване на становища.

Фандъкова: Искаме подробен устройствен план, за да избегнем строителство в Борисовата градина

Това лято ще бъде още по-работно. Това заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова. "Грижата, инвестициите, които правим, показв...

"МОЛЯ - това трябва да бъде спряно. На заключителната трябва твърдо да поискаме в протокола да се премахне думата "заключителна" и да представят ПЛАН за следващи обсъждания, а също заповедта на СОС за връщане на проекта, и ако 26 е обсъждане, то да представят датата за краен срок на подаване на становища, какъвто се изисква по Наредбата - останалото е блъф, те са административни играчи", пише Пирозова във Facebook.

Припомняме, че само преди три дни столичната кметица Йорданка Фандъкова написа следното в страницата си във Facebook: "Считам за целесъобразно планът да се преработи съгласно приетите предложения, след което да се проведе процедура по ново обществено обсъждане". Според Пирозова обаче точно езикът на поканата за "обществена дискусия", но по изричен текст от наредба, показва намерението на Фандъкова и подопечните ѝ с административен трик да прекратят гражданското участие в процедурата.

"Не се хващайте на номерата на Фандъкова, че тя връщала, щото имала становище... А процедурата, г-жо Фандъкова? А опитът да се престорите, че чак сега разбирате за нарушенията в ПУП, и О, Боже - че има неустановени собствености и грешки в кадастъра??? (бел. ред. - Фандъкова обеща и изготвяне на правен анализ на собствеността, който да изследва съществуващите актове за общинска и за държавна собственост и те да бъдат отразени коректно в подробния устройствен план). А НАШИТЕ становища, г-жо Фандъкова, или вече го играете Господ, без обществен съвет, без процедура, без ред? И какво точно ще дискутираме на 26 юни, след като Възложителя връща целия проект и си внася поправки??? Приготвяйте се за бой, дами и господа - въртят ни", категорична е Пирозова.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Фандъкова трябва да забрани строежа на новия гигантски стадион на ЦСКА в парка!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Важното е да знаем коя е Гергана Пирозова, която изведнъж заобичахте по незнайни причини. Ами това е един театрален критик, не че и един театрал не трябва да има мнение, но Пирозова е крайно субективна. В театралната си критика силно преувеличава недостатъците на театралната реформа и заедно с това поддържа мнения и становища близки до стария мухлясал модел от соца, където малцина вечно избрани и виж още ›› вечно харесвани получаваха и разпределяха порциите. Тя разбира се не харесваше всичко свързано с реформата, хора, стилове, постижения. Отскоро стана и съветник на президента Румен Радев, който е отявлен критик на правителството. Естествено, Пирозова започна да налага крайно субективното си мнение навсякъде. Малко преувеличено, малко послъгано, малко с омраза, малко заядливо. Да видим какво ще сътвори тук!?!?
 • МОЧА ОСЪМНА С ПРЕЧУПЕН КРЪСТ 1 МОЧА ОСЪМНА С ПРЕЧУПЕН КРЪСТ преди 7 месеца Профил на трол?
  НО пречупен кръст на МОЧА изцяло обслужва руската пропаганда , според която всяко оспорване на тяхното “освобождение” на България е фашизъм - пречупеният кръст си е чиста провокация , за да се чустват българите виновни, че не искат руските им мочи и альочи
 • РУБЛОВАНДАЛОФОБСКО 1.1 РУБЛОВАНДАЛОФОБСКО преди 7 месеца Профил на трол?
  дали няма да се окаже, че подарените от пасалства Педрации камери точно при рисуването на пречупеният кръст са се “разсеяли” и дежурните от “моята полиция ме пази” не са забелязали НИКОЙ и НИЩО - та ще стане ясно КОЙ има полза от файдата от “посегателството” на МОЧАта на матушката
  : 1 !
 • съв.русия използва свастиката много преди Хитлер 1.2 съв.русия използва свастиката много преди Хитлер преди 7 месеца Профил на трол?
  За да няма “свастики” върху МОЧА , трябва да бъде демонтиран и поставен в двора на путлеристкото пАсолство, където да си го охраняват денонощно от КГБ. А и Хитлер НЕ е ПЛАГИАТ, а е копирал нацистките свастики от болшевишките свастики, както и знаменития руски антиеврейски фалшификат „Протоколите на сионските мъдреци“, да не говорим за офицерските школи за нески танкисти и пилоти и добросъседска виж още ›› та подялба на Европа. ЕДИНСТВЕНОТО решение за фашисткия МОЧА е демонтиране и разчистване на всякакви остатъци от него или пасоль-губернаторь макаренков да го превози до Москва, и да си го монтират пред Кремль до джамията …… а руската свастика вижте ТУК: bit.ly/2x7kZb1
  : 2 !