X
 
 

Фандъкова официално обяви какво иска да се промени за Борисовата градина

1278 0
Фандъкова официално обяви какво иска да се промени за Борисовата градина
Снимка: БГНЕС
След като на 19 юни приключи срокът за изпращане на становища относно проекта за нов Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, столичната кметица Йорданка Фандъкова публикува на личната си страница във Facebook какво е нейното предложение.

Основните точки на становището на кметицата са 12. Една от най-важните е "да не се допуска никакво ново строителство на сгради за създаване на "Музей за зелена памет" на мястото на автокъща "Капитолия". Вчера (20 юни) стана ясно, че Столична община печели на първа инстанция делото срещу автокъщата и тя трябва да се махне. Автокъщата е на Салех Асил, братовчед на известния Филип Найденов-Фатик. Освен това, Фандъкова не иска създаването на нови паркови оси при Обелиска и от стадион "Юнак" към Розариума. Прави впечатление, че тя иска да не бъдат пипани "Спортна София" и конната база, да не се възстановява т.нар. климатично училище.

Гражданска инициатива посочи куп дефекти в планирането за Борисовата градина

Днес, 19 юни, е последният ден за внасяне на предложения по проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Едно от ...

От друга страна, кметицата не се отказва от т.нар. пасарелки, което беше много критикувано, защото се вижда като идея да се вкарат повече автомобили в Борисовата градина.

Фандъкова подчертава, че възлага изготвяне на правен анализ на собствеността, който да изследва съществуващите актове за общинска и за държавна собственост и те да бъдат отразени коректно в подробния устройствен план. За имотите, които са маркирани като "неустановена собственост" в проекта, Столична община разполага с актове за общинска собственост, уверява тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители