Писателката Ивелина Радионова ще гостува отново в Елин Пелин

2221
Писателката Ивелина Радионова ще гостува отново в Елин Пелин
Снимка: Община Елин Пелин

На 10 септември 2022 г. Община Елин Пелин организира две културни събития под надслов „Пътуване във времето“, на които писателката Ивелина Радионова отново гостува в гр. Елин Пелин и с. Нови хан.

Съвременен български писател, г-жа Радионова е автор на книгите "Златни нишки", "България в сърцето ми", "България навеки", "Цвете за теб", "Все ти пиша, Любов", "В тебе аз ще остана", "Копнеж по слънце", "Вълшебство за Коледа", "Алтъна", "Обич", "Йова разказва", "Писано с огън", като последната ѝ творба е "До Боянския майстор".

Реновираха детска градина в с. Мусачево преди началото на учебната година

На 12 септември 2022 година, в навечерието на новата учебна година, се състоя откриване на новата фасада на сградата на ДГ „Пчели...

 

В 16:30 часа в отворената зала в НЧ „Иван Вазов - 1928“, с. Нови хан писателката Ивелина Радионова се срещна с публиката от с. Нови хан. Домакините от читалищната библиотека я посрещнаха топло и я приветстваха с изпълнения на деца към самодейните групи на читалището. Срещата започна с едно българско стихотворение и завърши с няколко обичани песни от децата на ДВГ "Шик и трик" при НЧ „Иван Вазов 1928“, с. Нови хан с ръководител Юлия Динчева.

На срещата с новоханци писателката представи новата си книга с разкази "До Боянския майстор". В историята на майстора, нарисувал с изящни стенописи манастира и дарил своето възнаграждение на обикновените хора, съградили камък по камък християнския храм, почитателите на писаното слово откриха много силно житейско послание. Василий Зограф, Боянският майстор бе вградил в стените на църквата стремежа си към съвършенство и красота.

Национална киноложка изложба се проведе в Елин Пелин

На 10 септември 2022 г. (събота) на стадион "Левски" в гр. Елин Пелин се проведе национална киноложка изложба с ранг САС за всички поро...

От 18:00 часа в зала 2 на НЧ „Елин Пелин 1896“ в гр. Елин Пелин се състоя втората Открита среща с писателката Ивелина Радионова и нейните читатели. Децата от балетната школа "Fairy Dance" към НЧ „Елин Пелин 1896“ гр. Елин Пелин с ръководител Стефан Илиев посрещнаха писателката с красиво изпълнение на испански танц. Представянето на новите разкази от последната ѝ книга, свързани с българския бит и култура, премина като едно своеобразно пътуване назад във времето със завладяващи истории. 

Творческата среща с писателката развълнува присъстващите елинпелинчани, които с удоволствие в края на представянето заявиха, че ще я посрещнат отново и през следващата година, за да се докоснат до извора на нейното творчество и да научат повече за съвременната българска литература и поезия, създавана от Ивелина Радионова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София