Поставят 110 информационни табели за исторически личности и събития в столицата

16243
Поставят 110 информационни табели за исторически личности и събития в столицата

Днес (1 август) на кръговото кръстовище на бул. "Васил Левски" и  Паметникът на Апостола беше поставена първата информационна табела за исторически улици в центъра на София.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по култура д-р Тодор Чобанов присъстваха на поставянето на първата табела. Тя съдържа кратък текст на български и английски език за Апостола на Свободата, както и цитат от неговия завет, предаде БТА.

Вдигат още 5 църкви в София

Пет църкви се строят в София. Две от тях са в гробищните паркове "Бакърена фабрика" и "Малашевци", по една - във Владая и "Младост", ка...

Проектът е осъществен съвместно от Столична община, Музея за история на София и екипа на "Българска история" и дарители по идея на платформата "ЗаБългария".

Идеята за информационните табели се зароди сред младите хора от организацията "Българска история", които са направили пет от табелите, посочи кметът Фандъкова. Тя каза, че фирма-спонсор е дарила за изработването им 22 хил.лв, а фирмата-изпълнител е направила за своя сметка 15 от табелите.

Партньори на инициативата са председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева и заместник-председателят на Съвета Вили Лилков от ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София