Симеон Славчев обмисля да се кандидатира за кмет на София

2538
Симеон Славчев обмисля да се кандидатира за кмет на София
Снимка: ПП МИР

"Обмислям, дали да се кандитатирам за кмет на София, каквито предложения и номинации имам от повече от 5 години. Време е с разум, диалог, експертност, професионализъм, прагматични решения и морал, да наложим нов и ефективен модел на управление на София Време е с общи усилия да се противопоставим на некомпетентността, арогантността и популизма, опаковани добре в лъскава PR опаковка!"

Това написа председателят на партия МИР Симеон Славчев, който беше един от най-активните общински съветници в мандат 2015-2019-та година в София.

Партия МИР с предложение как да се излезе от политическата криза

Партия МИР предлага да се изготви Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България в която да се разпишат както в...

"Искам да чуя какво мислят всички мои приятели, съратници, софиянци и всички, които искат София да бъде модерна, иновативна, екологична, културна, дигитална, ефективна и привлекателна българска и европейска столица! Решението ще го вземем заедно, защото само заедно можем да успеем да обърнем процесите и да променим начина си на живот, мислене и действие. Само и единствено от нас зависи!”

Като общински съветник той успя да премахне незаконния автобусен паркинг пред храм-паметник „Св. Александър Невски“, спря изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София и реши редица транспортни и други проблеми на кварталите в столицата. По инициатива на Славчев Столичния общински съвет прие с пълно мнозинство през 2016-та година Декларацията за достъпност, която гарантира достъпната градска среда в София на хората с увреждания и майките с деца.

По предложение на Славчев беше създадена и специална комисия към общинския съвет, която да анализира съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до Природен парк "Витоша" на граждани с цел туризъм, отдих и спорт и изработване на предложения и мерки за решаване на тези проблеми.

Славчев се обяви категорично и за връщането на лифтовете в Природен парк Витоша под шапката на общината, защото според него само така съоръженията отново могат да заработят и софиянци да имат постоянен и гарантиран достъп до природния парк.

Симеон Славчев: Обединение може да има само около принципи, ценности, политики и идеи

Партия МИР предлага да се изгради мрежа от партии ляво-център, граждански и неправителствени организации, кметове, интелектуалци, общес...

Анализатори твърдят, че ако лидерът на партия МИР Симеон Славчев реши да се включи в битката за кмет на София, той ще успее да обедини зад себе си както гомяма част от ляво-центриски партии, така и много граждански, неправителствени и браншови организации, интелектуалци, културни дейци и общественици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Кметът на Самоков и негови заместници засадиха дървета на детски площадки (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София