След поредния прегазен в "Горна баня" НКЖИ обеща строеж на подлез и обясни що е то прелез

10744
След поредния прегазен в "Горна баня" НКЖИ обеща строеж на подлез и обясни що е то прелез

Съобразявайки се с неудобствата на гражданите живущи в района, ръководството на НКЖИ съвместно с Район „Овча купел“ проведоха редица срещи с местните жители. Изготвен е проект за изграждане на пешеходен подлез, като в момента тече процедура за избор на изпълнител. Предстои сключване на договор и стартиране на строителните дейности. Очаква се изграждането на съоръжението да започне до средата на месец юни. Това съобщиха от НКЖИ след поредния случай на прегазен от влак човек на жп прелеза в "Горна баня" срещу пазара на "Овча купел" 2.

По предварителни разчети, стойността на подлеза ще бъде около 1 300 000 лв., които ще бъдат отделени от бюджета на НКЖИ. От компанията апелират гражданите за търпение и разбиране. Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, член на Транспортната комисия в парламента, каза пред Actualno.com, че работата по подлеза ще започне от днес (25 май). А хора от "Горна баня" се оплакаха пред медията ни, че чакат изграждането на подлез още от февруари.

Да спрем влака и да се изпотрепем с полицаите, за да ни обърнат внимание ли, питат горнобанци

Поредният труп на зловещия жп прелез в "Горна баня" повиши напрежението сред живеещите в столичния квартал днес. Гражданите се събудиха...

От НКЖИ си правят труда да обяснят и що е то прелез заради репортажите за прегазения в четвъртък, 21 май, млад мъж. Мястото, тема на репортажите, не е прелез, не е категоризирано или заведено в картотеката на жп прелезите или пешеходни пътеки на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, подчертават от НКЖИ.

Незаконните пресичания в района са формирани вследствие на нерегламентирано преминаване на пешеходци през железопътната линия на тези места и дейността на лица извън структурите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Всички пресичания са извършени и се извършват незаконно, без съгласуване с Компанията и са отговорност на самите нарушители. Пешеходците и водачите на ППС преминават на свой риск и отговорност през прелезите. Отговорност на всеки един е спазването на правилата за движение при преминаване през жп прелез, както и пресичане на жп линията само на определените за това места.

 

 

Министерството потвърди за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня"

От министерство на транспорта официално потвърдиха за смъртния случай на жп прелеза в "Горна баня". В крайна сметка жертвите в последни...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com