Столичното 30 СУ „Брата Миладинови“ посреща учебната година с 5 нови спортни игрища и изцяло обновен двор

18215
Столичното 30 СУ „Брата Миладинови“ посреща учебната година с 5 нови спортни игрища и изцяло обновен двор
Снимка: Столична община

С изцяло обновен училищен двор и спортна база на открито и закрито ще започне учебната година столичното 30 СУ "Братя Миладинови", което се намира на бул. "Александър Стамболийски" в София.

Ремонтът на училищния двор с изграждането на спортните площадки е на стойност около 500 000 лв., финасирани от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), след като даде около 2 млн. лв. за басейна, които тънехе в разруха над 20 години. Сега спортната база на 30 СУ "Братя Миладинови" е достойна за провеждане и на състезания.

"С удовлетворение и благодарност споделям, че приключихме един от най-важните проекти по който работихме с много енергия и усилия през последните няколко години, ремонта на басейна, физкултурния салон и двора на 30СУ "Братя Миладинови ", район "Възраждане". Създаването на по-добра, съвременна и модерна среда в която да растат, да се възпитават и обучават децата е най-важният приоритет в работата на районната администрация., посочи кметът на район "Възраждане" Савина Савова.

Общо в 117 училища се извършваха основни и текущи ремонти. В 23 от тях работата ще продължи и след 15 септември. Създадена е организация да не се пречи на учебния процес, който искаме да продължи присъствено.

"Във Френската гимназия осигуряваме изцяло нова сграда до училището, в която за няколко седмици ще учат 7 паралелки. Временното разместване се налага заради изграждане на нова електроинсталация, осветление и пожароизвестяване на първия етаж в старите корпуси. Строителството на новите корпус и физкултурен салон продължават, без да пречат на учебния процес. Всички строителни дейности ще се извършват вечер и през уикендите.

Апелът ми към учителите, които не са ваксинирани, е да го направят. Дадохме възможност и за ваксинация на място в училище, което ще е по-удобно зя тях, като се надявам повече учители да се възползват." посочва кметът Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com