Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Училище в Самоков ще се сдобие с чисто нов физкултурен салон

21 юни 2024, 12:14 часа • 1063 прочитания

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за финансиране на проект на Община Самоков за изграждане на физкултурен салон на ОбУ „Неофит Рилски”.

По отношение на споразуменията, министърът на МРРБ сподели, че е изключително доволна, че Министерство на финансите е потвърдило осигуряване на финансирането на общински проекти от Фонда за общински инвестиции.

Община Самоков също успя да подготви и внесе в края на май още два проекта, с които ще се направи основен ремонт на четвъртокласна пътна мрежа. Единият проект е за пътя през Околите, а другият за пътя Ковачевци - Ярлово.

Проектът за физкултурен салон на училище „Неофит Рилски” предвижда изграждане на нова сграда от две части, която ще бъде пристроена към основната сграда. Едната част на физкултурния салон представлява игрище за различните видове спорт със 188 места за зрители, 4 от които са за хора с увреждания. Втората част е триетажна сграда, в която са разположени съблекални, тоалетни и асансьор за осигуряване на достъпна среда.

Основните цветове на фасадата са бяло и зелено, какъвто е цвета и на училището. Сградата ще бъде изцяло топлоизолирана.

Още: Изцяло реновирано отделение по вътрешни болести откри МБАЛ-Самоков

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес