Ваня Григорова: Столична община може да отпуска поне пет пъти повече пари за здравеопазване (СНИМКИ)

4422
Ваня Григорова: Столична община може да отпуска поне пет пъти повече пари за здравеопазване (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

"Темата за детското здравеопазване е ключова. Трябва да подсилим профилактичните и инвитро програмите. Общината може да отпусне 50 млн. лв. за общинско здравеопазване".

Това заяви кандидатът за кмет на София издигнат от БСП и "Обединена Левица" Ваня Григорова. Кандидатът за кмет на София обсъди проблемите на детското и женско общинско здравеопазване по време на среща с майки.

Според Григорова общината трябва да има по-силно присъствие при провеждането на инвитро процедурите. “Към момента чистите общински средства за здравеопазване са 10 млн. лв. Ние настояваме те да се увеличат на 50 млн. лв.”, поясни кандидатът за кмет. Тя уточни, че в следващия мандат силно се надява да управлява Столична Община и да постави акцент върху детското и майчинското здравеопазване. “По този начин може да се реши и проблемът с демографската криза”, подчерта Григорова, цитирана от БГНЕС.

Още: След дълга драма: Дебат между Васил Терзиев и Ваня Григорова няма да има

Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването, коментира, че проблемът е с профилактиката. “Надявам се да има въведени профилактични програми, както и да се създадат програми, при които жените с репродуктивни заболявания да бъдат хванати навреме. Надявам се целите да се реализират”, заяви още Таня Андреева.

Заместник-председателят на БСП - София и на Комисията по здравеопазване и социална политика през миналия мандат на СОС Милка Христова призова следващия СОС да направи така, че 2% от бюджета на София да отиде за здравеопазване, тъй като сега процентът е 1,5 %.

Още: Григорова отказа да отговори руски ли е Крим и обеща да махне украинското знаме

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com