Здравков за "Стрелбище": Още не сме говорили за обезщетения

2289
Здравков за "Стрелбище": Още не сме говорили за обезщетения
Снимка: Actualno.com

Главният архитект на София Здравко Здравков обяви днес (21 май) пред Actualno.com, че все още не са водени разговори с НИКМИ за обезщетения при евентуалното спиране на строителството на небостъргача им в "Стрелбище".

Припомняме, че става въпрос за имот на кръстовището на булевардите "България" и "Петко Тодоров", на метри от Третия лъч на метрото, където строителната фирма НИКМИ иска да построи 44-етажна сграда. Засега компанията няма никакви разрешителни, няма дори и действащ проект на сградата, защото няма одобрен Подробен устройствен план (ПУП).

Главният архитект на София: Водят се разговори да не се строи небостъргач в "Стрелбище"

Разговори с НИКМИ относно градинката на ъгъла на булевардите "България" и "Петко Тодоров" вече са започнати – по инициатива на пр...

Здравков обяви също така, че първо трябва да се направи оценка на обекта в "Стрелбище", за да може да се предложи равностоен такъв на инвеститора.

По време на отчета на работата си днес (21 май) главният архитект обяви, че не е викан в прокуратурата да се обяснява за отказа му да даде зелена светлина за строежа. Съгласно решение на ВАС от края на 2016 година Здравков трябва да одобри ПУП-а на НИКМИ буква по буква, без да има право да го отхвърли, дори да има нарушения.

По време на отчета си за работа през двете години, в които е главен архитект, главният архитект съобщи, че за делото разбрал от медиите. Заради отказа си да издаде документ за започване на строежа на високата сграда Здравков бе глобяван два пъти от ВАС. Първата глоба бе на стойност 1000 лв., а втората 13 хил. лв. Като по-голямата сума бе събрана от Столичния общински съвет в знак на солидарност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София