Джеймс Блейк каза сбогом на тениса след емоционален мач с Карлович

5522
Джеймс Блейк каза сбогом на тениса след емоционален мач с Карлович

Дъждът обърка сериозно програмата в третия ден на Открито първенство на САЩ, но все пак програмата не изостана твърде много, за да предизвика сериозни главоболия за организаторите. Наложи се отлагане за днес на осем мача при жените от втори кръг и 20 срещи на двойки. Един от забавените двубои е този на шампионката Серина Уилямс и Галина Воскобоева от Казахстан.

Мъже

В мъжката схема централните събития бяха първият мач на шампиона Анди Мъри, както и дербито между Джеймс Блейк и Иво Карлович.

Мъри с лекота се справи с французина Микаел Йодра в три сета - 6:2, 6:4, 6:3. Това беше четвърта победа за шотландеца в четири мача срещу този съперник.

За домакините обаче най-значим беше мачът на Блейк, а той се превърна в класическа петсетова драма. За голямо разочарование на американската публика Блейк изтърва аванс от 2:0 сета, а в мача имаше три тайбрека - един спечелен от американеца и два от гигантския хърватин - 7:6(2) 6:3 4:6 6:7(2) 6:7(2). Това беше и последният мач на Блейк в професионалния тенис, а самият Роджър Федерер каза няколко думи по този повод, като определи американецът за един от най-опасните си съперници. "Форхендът му е един от най-мощните в историята, а освен всичко друго е много трудно да предугадиш накъде ще отиде топката", каза Маестрото за Блейк.

Атрактивният американец стигна до номер 4 в света през 2006 година, а може би можеше да постигне и повече, но е факт, че през цялата си кариера трябваше да се бори с чести контузии. Най-зловещата си травма Блейк получи на тренировка с Роби Джинепри през 2004 година в Рим преди Мастърс турнира във Вечния град. Тогава Блейк се подхлъзва на клея, докато гони къса топка и след сблъсък с колчето на мрежата чупи врата си.

В друг мач от вечерта аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро се пребори с доста труд с испанеца Гийермо Гарсия-Лопес и след 4 часа и 13 минути игра триумфира с 6:3, 6:7 (5), 6:4, 7:6. Шампионът от 2009 година и испанецът нажежиха обстановката след спор колко медицински таймаута си взема Лопес. Все пак Дел Потро отрече отношенията му с Лопес да са се изострили чак толкова и добави, че това е бил просто епизод от мача, пише БГНЕС. Следващият съперник на аржентинеца е първенецът от 2001 година Лейтън Хюит, който победи Брайън Бейкър с 6:3, 4:6, 6:3, 6:4.

Жени

US Open: Джокович и Федерер мачкат, Стоусър и Янович отпаднаха

Изминалият втори ден на US Open донесе много нови емоции на тенис феновете и поднесе нови изненади както в мъжката, така и в женската с...

Голямото разочарование и изненада за вечерта беше отпадането на Винъс Уилямс, двукратна шампионка в Ню Йорк, след загуба от дребничката китайка Дзе Джън. Азиатката си уреди мач с испанката Карла Суарес Наваро след победа над американката с 6:3, 2:6, 7:6 (5). Срещата продължи три часа и две минути и бе петата най-дълга в историята на турнира при жените на сингъл. Винъс успя да се пребори за тайбрек в третия сет, след като губеше с 1:4 гейма и 15:40 на свой сервис, но героизмът ѝ не стигна за повече от почетна загуба. Факт е, че американката вече залязва и заради проблеми с физическото си състояние - тя беше диагностицирана със синдром на Сьогрен. Болестта причинява сериозни болки в ставите и човек се уморява по-лесно от обичайното.

Същевременно Агнешка Радванска и Ли На успяха да изпреварят дъжда, за да се класират за трети кръг. Полякинята, която не е стигала по-далеч от четвърти кръг в надпреварата, подчини Мария-Тереса Торо-Флор с 6:0, 7:5, докато Ли се справи с шведката София Арвидсон, надделявайки с 6:2, 6:2. Радванска ще играе срещу рускинята Анастасия Павлюченкова, докато азиатката се изправя срещу Лора Робсън в повторение на сблъсъка им тук отпреди година, когато победи британката. Напред продължава и младата американска Слоун Стивънс, която победи с разгромното 6:1, 6:1 Урсула Радванска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com