Меси е Крал на Европа

5102
Меси е Крал на Европа

За четвърта поредна година Лионел Меси получи титлата "Крал на Европа" в анкетата на уругвайския всекидневник „Ел Паис“ за най-добър футболист в Европа, предаде КРОСС. В тазгодишната анкета на най-големия уругвайски вестник участваха над 250 спортни журналисти и футболни специалисти от Европа.

Така Лионел Меси изравни рекорда на бившия капитан на френския национален отбор Зинедин Зидан, който също е бил четири пъти "Крал на Европа" в анкетата на „Ел Паис“. Лионел Меси получи 108 гласа, на второ място е неговият съотборник и испански национал Андрес Иниеста - 93 гласа.

Меси остана на трето място в "Спортист на годината" в Аржентина

Голямата звезда на световния футбол и най-вероятен бъдещ носител на "Златната топка" Лионел Меси остана едва трети в анкетата за "Спорт...

На трето място е португалският нападател на „Реал Мадрид“ Кристиано Роналдо, който получи само 9 гласа. В анкетата за най-добър треньор на Европа за 2012 година бе избран Висенте Дел Боске - селекционер на националния отбор на Испания, следван от старши треньора на Реал Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола - бивш треньор на Барселона.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com