Нагазват ли Манчини и Сити дълбоко в калта?

12553
Нагазват ли Манчини и Сити дълбоко в калта?

Здравейте, драги читатели на Actualno. Събота е, работен ден, което със сигурност не се харесва на мнозина от вас, но всяко нещо си има край - ще дойде краят и на този ден. А междувременно можем да хвърлим заедно едно око на предстоящите днес мачове в най-интересните европейски футболни първенства.

Нюкасъл” – „Манчестър Сити”, 14:45 часа


Дербито на кръга в Премиершип. И двата отбора ще се борят с всички сили за победата, но поради различни причини. „Свраките” трябва да спечелят трите точки, за да не се смъкнат в зоната на изпадащите – „Нюкасъл” е само на две точки от нея. От друга страна, на „Сити” им трябват победи, за да могат да се надяват да настигнат и задминат временните водачи от „Манчестър Юнайтед”, които им водят с вече шест точки на върха.

В последните пет двубоя между двата тима неизменно победител е „Манчестър Сити”.  Също от пет мача насам между двата отбора, когато домакин е бил „Нюкасъл”, действащите шампиони на Англия не губят – 4 победи и 1 равен.

По отношение на съставите и двамата треньори ще има трудности, но по-големи липси се очертават при „Нюкасъл”. Последната неприятна новина за „свраките” е липсата на Хатем Бен Арфа. Няма ги още Йоан Кабайе, Габриел Обертан, Стивън и Райън Тейлър. За „Сити” ще отсъстват стожерът в защита Венсан Компани, Александър Коларов и Майка Ричардс. Всички офанзивни играчи на Манчини обаче са на разположение.

"Манчестър Сити" така и не взе победа в Шампионската лига

След изиграването на последния кръг от мачове в първите четири групи на Шампионската лига вече отпаднаха и последните въпросителни окол...

Букмейкърите дават категорично предимство на „Сити” – 1.55 за тяхна победа, при 3.75 за равенство и 5.50 за победа на „Нюкасъл”.

Прогноза: 2

„Байер Леверкузен” – „Хамбургер”, 16:30 часа


Два от най-силните отбори в Бундеслигата си дават среща тази събота. „Леверкузен” са на второ място във временното класиране на германското първенство, а „Хамбургер” заемат седмото.

"Юнайтед" разплака "Сити" с гол в последната минута

В супер дербито на 16-ия кръг на Премиершип "Манчестър Юнайтед" пречупи шампионите от "Манчестър Сити" с 3:2, като победният гол беше т...

От шест мача между двата отбора „Хамбургер” не са печелили. В последните четири обаче неизменно се стига до равенство.  Като домакин „Леверкузен” не са губили срещу съперника си от пет мача насам, но последните два са равни.

Особен акцент в мача ще е завръщането на вратаря на „Хамбургер” Рене Адлер на „БайАрена”. Адлер пазеше доста време вратата на „аспирините”, но сега ще трябва да пречи на атомното нападение на „Байер” да вкарва голове. За „Хамбургер” голямата липса ще е Рафаел Ван дер Ваарт, който се върна през лятото от „Тотнъм”, но има контузия в бедрото и е аут до края на годината. При „Леверкузен” липси няма, а голмайсторът на Бундеслигата за тази календарна година (23 гола) Щефан Кислинг със сигурност ще иска да разпечата Адлер.

Букмейкърите дават ставка от 1.60 за победа на „Леверкузен”, 4.00 за равенство и 5.25 за победа на „Хамбургер”.

Прогноза: 1X

„Лацио” – „Интер”, 21:45 часа

"Интер" излъга "Наполи"

В красив и драматичен мач от поредния кръг в Серия А отборът на „Интер” победи „Наполи” с 2:1. Срещата започна...


Дербито на Серия А в този кръг – четвъртият срещу втория във временното класиране.

Срещата е втора поредна за нерадзурите, в която те трябва да играят с топ отбор в Италия и да се мъчат да не изостават от лидерите „Ювентус”. „Лацио” пък водят свирепа битка за зона Шампионска лига и ще гонят до дупка влизане в тройката, от което ги делят само три точки.

В последните шест мача между двата отбора „Интер” имат 4 победи, а „Лацио” – 2. Двата отбора не са завършвали наравно от десет мача насам, а когато дербито се играе в Рим, в петте последни мача „Лацио” има две победи с по 3:1 в последните два мача, а „Интер” – три поредни успеха, всеки от които на нула.

За „Интер” голямата липса в състава е контузеният от дълго време Уесли Снайдер. При „Лацио” ще се чувства осезаемо отсъствието на нападателите Томазо Роки, Серджо Флокари и Либор Козак. Това означава, че единствената реална алтернатива за „орлите” в нападение остава Мирослав Клозе.

Фулъм най-после спечели (видео)

Отборът на "Фулъм" записа първа победа от осем мача във Висшата лига, след като се наложи над "Нюкасъл" с 2:1 в последен мач от 13-ия...

Акцент в мача ще е участието на Антонио Касано за „Интер”. Ако изиграе дори една минута, Касано ще спечели 200 хил. евро, които му се полагат по договор за брой изиграни мачове, голове и завършващи подавания с черно-синия екип. Касано е бивш играч на „Рома”, което означава, че няма да бъде посрещнат радушно на „Олимпико” и нищо чудно да има безброй провокации с негово участие.

Букмейкърите дават ставка от 2.40 за победа на „Лацио”, 3.20 за равенство и 3.00 за победа на „Интер”.

Прогноза: 2X

Снимки: Getty Images/Guliver

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com