X
 
 

172-ма участници събра ретро парадът в Стара Загора (СНИМКИ)

6721 1
photo of 172-ма участници събра ретро парадът в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора
"Форд Т" от 1910 г., най-старият автентичен автомобил на 16-тия "Ретро парад Стара Загора", завоюва две от седемте специални награди на изложението - за най-добро сред довоенните возила и приза на кмета на Стара Загора. 

"Ролс-Ройс Силвър Даун" спечели наградата при следвоенните автомобили,

а "Ява 559" грабна приза за най-добър мотоциклет.

Призът за най-автентичен автомобил спечели "Опел Рекорд Олимпия", а публиката отреди наградата си за американската класика "Студибейкър". 

Организаторите връчиха своята награда на колоритна, но автентична детска играчка "Москвич". 

Повече от 140 превозни средства на 16-ия ретро парад в Стара Загора (СНИМКИ)

В 16-ото издание на емблематичното събитие „Ретро парад Стара Загора“ тази година ще бъдат показани повече от 140 автомобил...

За 25-годишнината на организаторите от Старозагорски автомобилен клуб "Ретро" за изложението се записаха рекорден брой участниците - 172-ма, от различни градове в България и от чужбина.

В парк "Артилерийски", където тази година се проведе събитието, се стекоха стотици любители на коли и мотоциклети.

За юбилея си старозагорският ретро автомобилен клуб подари на всеки участник тематични подаръци и книга, събрала историята му през годините.  

След връчването на седемте специално изработени дървени купи, изработени от майстор от Тревненската дърворезбарска школа, ретро автомобилите по традиция преминаха през централните улици на Стара Загора за радост на любителите на класическите коли. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Живко Петров 1 Живко Петров преди 1 седмица Профил на трол?
    Казвам се Живко Петров,художник и дърворезбар роден в град Варна.Аз съм автора на проекта и изпълнението на призовите купи за това прекрасни събитие.Незнам по каква причина организаторите не обявиха автора на призовите купи.Задължително е участникът получил купата да знае и автора.
Последно в Актуално