Болницата в Стара Загора с представителни разходи за над 20 хил. лв.

4348
Болницата в Стара Загора с представителни разходи за над 20 хил. лв.
Снимка: Thinkstock

Над 20 хил. лв. са похарчени банкет, представителни разходи и подаръци в една от най-задлъжнелите болници в България, тази в Стара Загора.

Направената справка на Здравното министерство, в края на миналата година тя е била най-задлъжнялото държавно лечебно заведение, показа репортаж на БТВ.

Проект за хипотерапия на деца аутисти ще се реализира Стара Загора

Гражданско сдружение „Алтернатива 55“ спечели проект за финансиране на хипотерапия за деца с аутизъм в Стара Загора. Минал...

В момента здравното заведение има над 25 милиона лева, дълг.

Справка по закона за достъп до обществена информация за представителните разходи в Старозагорската болница за две години назад показва интересни подробности.

Периодът обхваща трима директори. До септември 2013 г. болницата се управлява от д-р Петър Атанасов. За 9 месеца представителните разходи са малко над 6 хиляди лева.

През оставащите 3 месеца на годината - 9 хиляди лева. Директор е професор Петрана Чакърова. Така за 2013 г. година лечебното заведение е похарчило над 15 хиляди лева по това перо. През 2014 г. сумата набъбва - над 24 хиляди лева.

От декември досега директор е доц. Йовчо Йовчев - похарчени са 520 лв. Върху тези разходи болницата е платила и 10% данък.

2,8 по Рихтер край Чирпан

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. З...

В местен чалга клуб персоналът на болницата празнува професионалния си празник. За една вечер лечебното заведение платило близо 20 хиляди лева. Главният счетоводител на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” Живко Суфларчев призна, че това е пир по време на чума. Той заяви, че са водени разговори за това, "но те не са документирани".

В края на юни месец миналата година ръководството на болницата съобщава, че спира храната на болните, заради липса на пари. От направената справка става ясно обаче, че пари продължават да се харчат за представителни разходи.

През следващите месеци кризата се задълбочава. Затруднени са доставките на медикаменти и консумативи. Пускат парното след скандал

Предходният директор д-р Петър Атанасов често е превишавал скоростта на пътя със служебния си автомобил. Неспазването на Закона за движение по пътищата е струвало на болницата 730 лева. Свързахме се с д-р Атанасов по телефона и се уговорихме за интервю. Но когато го потърсихме на следващия ден се оказа, че внезапно е излязъл в отпуск.

От Здравното министерство отказаха интервю. Обяснението е, че въпросите ни касаят директори, които вече не управялват болницата, а сегашното ръководство на ведомството следи под лупа немедицинските разходи.

Бруцелоза плъзна из Старозагорско

Областният управител инж. Георги Ранов свика днес членовете на Областната епизоотична комисия заради регистрираните случаи на болни от ...

В болницата се провеждат финансов и медицински одит, но резултатите все още не са оповестени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com