Борисов: Старозагорци ще стигат до Истанбул за два часа по новата АМ „Марица”

9910
Борисов: Старозагорци ще стигат до Истанбул за два часа по новата АМ „Марица”
Снимка: БГНЕС

„Когато има изградена инфраструктура заводите идват след нея. Не случайно римляните са правили пътищата, не съм го измислил аз". Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод в Стара Загора, предаде Дарик нюз.

Премиерът припомни, че в момента се изгражда скоростната жп линия край Свиленград за близо 700 милиона лева, ще бъде открита и АМ „Марица".

Искат съдействие от Бойко Борисов по казуса с Община Сопот

От Инициативния комитет за спасяване на Община Сопот се обърнаха с отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което насто...

„Всичко, което се произвежда тук заминава за Европа с камиони или с влак. В момента изграждме жп линия край Свиленград за близо 700 милиона лева. Истанбул направиха тунел под Босфора и ако ние нямаме скоростна жп линия, все едно нищо не са направили. Същото е и за АМ „Марица", за която говорим от 35 години. Когато я направим, от Стара Загора ще ходите до Истанбул за два часа и ще пиете кафе. Това са огромни инвестиции, за които обаче страната ни дава между 10 и 15%. Останалото е на базата на нашите европейски партньори и трябва да сме големи будали ако не се възползваме до 2020 година от програмите".

Борисов похвали кабинета, че изпълнява европейските програми в пълния им обем. „Така се прави и се вдига икономиката, затова е и този ръст, който бележим от началото на годината:като има заводи, има и работни места", допълни премиерът при откриването на новия завод на „Стандард профил", с инвестиция за 10,5 милиона евро. В него ще се произвеждат уплътнения за новия модел на Опел Астра.

Турция е един от най-големите инвеститори в България и се надявам инвестициите и приятелството ни да се увеличават, посочи и Н.Пр. посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. По думите му, България е най-важната и с най-голямо предимство от всички съседни на Турция държави.

Като добра новина за Стара Загора определи откриването на новия завод и кметът Живко Тодоров:инвестиция от 21 милиона лева и нови работни места, които през следващите две години трябва да се увеличат с още 450 места. Това показва, че България се развива, а бизнесът у нас има условия и възможности посочи кметът.

КНСБ писа 3,5 на Бойко Борисов

Ръководството на КНСБ постави оценка 3,5 по шестобалната система на правителството на Бойко Борисов. Шефът на синдиката Пламен Димитров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора