КЗД връчи награди за осигуряване на достъпна архитектурна среда в Стара Загора (СНИМКИ) 

3350
КЗД връчи награди за осигуряване на достъпна архитектурна среда в Стара Загора (СНИМКИ) 
Снимка: Областна администрация - Стара Загора

Плакет за цялостен принос в осигуряването на достъпна архитектурна среда получи днес Община Стара Загора в лицето на заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова. Призът е в резултат на обследване на различни обекти от Комисията за защита от дискриминация (КЗД) в безсрочната кампания „Достъпна България“.

Почетен плакет за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение в сградата на Областна администрация и за добра работа в посока на противодействие на дискриминацията във всичките й форми получи пък Гергана Микова, областени управител на Старозагорска област.

Отличията  бяха връчени от доц. Ана Джумалиева, председател на КЗД, по време на форум, посветен на Стратегията за противодействие на дискриминацията, който се проведе в Стара Загора.

Джумалиева връчи и сертификати за изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на  образователни и културни институти в Стара Загора - Регионален исторически музей, Музей на религиите, Музей „Градски бит“, Музей “Неолитни жилища“ и Държавна опера Стара Загора. Бяха отличени още 9-о основно училище (ОУ) „Веселин Ханчев“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, 11-о ОУ „Николай Лилиев“, Профилираната природоматематическа гимназия (ППМГ) „Гео Милев“, Средно училище (СУ) „Иван Вазов“, а техните представители заявиха, че успехът им е дело на съвместната работа с Община Стара Загора. Сертификати получиха и Общинската спортна зала „Иван Вазов“ и общинският Културен център „Стара Загора“. Те получиха от комисията и специални стикери за отличени обекти.

„При нас всичко се прави с взаимност. Припомням, че Стара Загора е градът с най-много социални услуги в страната, чрез които не се дискриминират хората в неравностойно положение“, каза Сотирова.

Участниците във форума обсъдиха Проекта за "Национална стратегия за противодействие на дискриминацията – дискриминация на пазара на труда“, разработен съвместно с Министерството на труда и социалната политика, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, и се реализира от КЗД. Основните цели на документа са осигуряване на равни права и възможности на всички български граждани за пълноправно участие на пазара на труда, засилване на активността на отговорните институции и гражданската общност в борбата срещу дискриминацията, изграждане на отношение на обществена нетърпимост към дискриминацията и неравното третиране. Ще бъде създаден и Национален междуинституционален механизъм за противодействие на дискриминацията на пазара на труда.

Представители на местните власти, образователната система, бизнеса, синдикатите и неправителствения сектор се включиха активно в обсъждането на стратегията и отправиха конкретни предложения към ръководството на КЗД. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора