Министър Десислава Танева: Производителите на маслодайна роза ще получат по 100 лв. на декар допълнителна подкрепа

6785
Министър Десислава Танева: Производителите на маслодайна роза ще получат по 100 лв. на декар допълнителна подкрепа
Снимка: Kazanlak.com

За първи път от тази година в новия програмен период производителите на традиционните български сортове маслодайна роза ще получат допълнителна подкрепа в рамките на компенсаторните плащания по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на посещението си в Казанлък по случай кулминационните тържества на Празника на розата, съобщава изданието Kazanlak.com.

Тя уточни, че от тази година производителите на розово масло ще получат по 100 лв. на декар допълнително. Танева подчерта, че производството на розово масло задоволява 40 % от световното търсене. „Отбелязва се траен тренд на увеличаване на площите с българска маслодайна роза“, каза още министърът. Земеделският министър обясни, че са предвидени допълнителни средства за производителите на традиционни български сортове.

Розопроизводители от Стрелча очакват слаба реколта

В района на Стрелча тази година се наблюдава много по-слаба реколта от розов цвят в сравнение с миналата година. Това каза за „Фо...

„Освен това всеки от производителите може да участва по общо 6 мерки по ПРСР. По мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, чийто срок за прием на проекти изтича в понеделник 8 юни, има подадени заявления за подпомагане за създаването и на нови насаждения с българска роза“, каза още Танева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com