Над 300 деца в Стара Загора се включиха в инициативата "Ваканция, здравей!"

2057
Над 300 деца в Стара Загора се включиха в инициативата "Ваканция, здравей!"
Снимка: Община Стара Загора

Над 300 третокласници и четвъртокласници от осем старозагорски училища – ОУ „Кирил Хирстов“, IX ОУ „Веселин Ханчев“, ОУ „Самара“, СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Кольо Ганчев“, СУ „Железник“, Начално училище „Димитър Благоев“, СУ „Иван Вазов“ се включиха в инициативата на ОДМВР – Стара Загора „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“. Те участваха във викторина и конкурс за рисунка на хартия и асфалт в парк „Александър Стамболийски“ в Стара Загора. В мероприятието участваха и малчуганите от детските полицейски управления към Първо РУ-Стара Загора, Второ РУ-Стара Загора и РУ-Чирпан, както членове на клуб „Млад огнеборец“ към РСПБЗН-Стара Загора.

Директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов откри заключителното мероприятие във връзка с националната програма „Работа на полицията в училищата“, поздрави участниците и им пожела безопасна и пъстра ваканция. Приветствие към участниците отправи и началникът на Регионалното управление на образованието - Стара Загора Милена Йолдова. Сред гостите бяха и представители на отдел „Образование“ на Общинска администрация.

В конкурса за рисунка на асфалт на първо място се класираха група деца от СУ „Железник“, които са част от Детското полицейско управление към Второ РУ-Стара Загора, второ място спечелиха Ивелин Иванов и Димитър Далев от НУ „Димитър Благоев“, третото място си заслужиха деца от ОУ „Кирил Христов“.

В творческата надпревара за рисунка на хартия първо място бе за Габриела Христова от ОУ „Самара“, на второ място журито класира Андрея Иванова от ОУ „Димитър Благоев“, трето място бе за Елена Миркова от IX ОУ „Веселин Ханчев“

Събитието бе организирано съвместно с Община Стара Загора, РУО, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, РДПБЗН, РЗИ, БЧК, Център за подкрепа за личностно развитие.

Празникът за децата започна с камерен танц на ФА „Траянци“, а всички присъстващи имаха възможност да разгледат отблизо полицейски автомобил, автомобил на пожарната и мотоциклет. Наблюдаваха демонстрации по оказване на първа помощ. РЗИ представи куклата Сю и алкоочила, чрез които демонстрираха вредата от тютюнопушенето и алкохола.

По повод първи юни, в празника, организиран от Община Стара Загора за Деня на детето, в парк „Пети октомври“, утре от 10.00 до 13.00 часа, за най-малките старозагорци и гости на града е предвидена възможност да разгледат полицейски автомобил и мотоциклет, както и да се снимат с полицейско куче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора