X
 
 

Няма привлечени като обвиняеми от РИОСВ - Стара Загора заради отпадъците край Гълъбово

1567 1
Няма привлечени като обвиняеми от РИОСВ - Стара Загора заради отпадъците край Гълъбово
Снимка: Районна прокуратура - Стара Загора
Разследване по чл. 282,  ал.1 от Наказателния кодекс (НК) - за установяване на извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара Загора, и Изпълнителна агенция по околната среда (ИАОС) - Стара Загора, води старозагорската окръжна прокуратура. По делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда до момента, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Разследването на окръжната прокуратура започна, след като на 14 януари бяха извършени процесуално-следствени действия по досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура - Стара Загора, за това, че в отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово сграда, която се намира източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“ в землището на с. Обручище са управлявани отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход не по установения ред. С това е била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда, което представлява престъпление по чл.353б, ал.1 от НК. 

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура - Стара Загора, трябва да се установи дали длъжностни лица са нарушили или не са изпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

По делото са иззети множество документи от РИОСВ и ИАОС в Стара Загора. В качеството на свидетели са разпитани длъжностни лица от инспекцията и агенцията. Разследването продължава с извършване на множество процесуално-следствени действия.

Actualno.com

Етикети: