Пастир опита да защити имота си, получи 2 години затвор условно

23016
Пастир опита да защити имота си, получи 2 години затвор условно
Снимка: БГНЕС

През април 2013 година овчарят Минчо Йовчев стреля по четирима апаши, влезли в двора му да крадат агнета. Единият от тях е улучен.

Районният съд в Стара Загора осъжда на 2 години условно овчаря - веднъж, защото е причинил телесна повреда, и втори път - защото е стрелял с незаконно притежавана пушка.

В Камено няма линейка от две години насам

Проблемите със „Спешна помощ”, които вълнуват напоследък всички, са проблеми от над две години в Камено. От толкова време т...

Датата 7 април 2013 г. ще остане завинаги в паметта на Йовчев. Ден по-рано възрастният мъж разбира, че в двора му са влизали крадци. Намира катинара от портата разбит и захвърлен. Потърпевшият вече е патил от апаши - задигнали му 43 овце. Измрели и 30 агънца, защото останали без кърма. Виновните не получили наказание.

Този път бай Минчо - ловец от 55 години, бивш нещатен патрул към полицията, решил да защити имота си. Качил се в плевнята, взел едната от пушките и зачакал.

Крадците се появили. Възрастният мъж се уплашил и стрелял - не по човека, а в стената. След инцидента бай Минчо сам се обадил в полицията и разказал всичко. Пушката, с която стрелял, не била регистрирана. Осъдили го - 2 години условно с тригодишен изпитателен срок. Крадците му поискали и кръвнина - 52 000 лева. Съдът отсъдил 3000 лева. Година и половина по-късно това, което не дава мира на овчаря, е, че законът го смята за „обществено опасен", а той се е опитал да защити имота, добитъка и живота си, разказва bTV.

В подкрепа на бай Минчо се разписало цялото с. Каменово. Подписката обаче не помогнала пред съда.

Стрелба с въздушна пушка по дете в Нова Загора

Нов случай на стрелба срещу дете. След „Лясковец” сега и в Нова Загора е имало инцидент, като за радост до тежки последстви...

Раненият крадец - Димитър Цолов от котленското село Градец, останал без далак. Оказало се, че той е бивш клиент на прокуратурата. Хванали го веднъж да кара чужда кола, после пък го хванали да шофира без книжка. Димитър е безработен, с незавършено основно образование. Осъден е на година затвор и скоро ще излезе на свобода. Аверите му от априлската нощ на 2013 г. получават условни присъди.

75-годишният овчар не знае какво ще стори, ако в дома му отново влязат апаши.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com