X
 
 

Протести срещу фирма, почистваща коритото на Тунджа (ВИДЕО)

562 0
Протести срещу фирма, почистваща коритото на Тунджа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин жители на казанлъшкото село Розово се събраха на протест край моста над Тунджа в близост до селото. Те са притеснени от работата на фирмата, която по проект от няколко години почиства коритото за по-добрата му проводимост. Според розовчани обаче тя извлича големи количества инертни материали, а това е заплаха за екологичното равновесие в района. Това води до смъкване на подпочвените води, което застрашава основите на моста. Съоръжението свързва няколко села с Казанлък.

Сигнал за проблема е получен вчера в областната администрация и днес областният управител Гергана Микова се срещна с протестиращите. Стана ясно, че администрацията на област Стара Загора вече е сигнализирала компетентния орган - „Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив,която от своя страна трябва да се произнесе дали фирмата спазва параметрите по проекта.

Експерти на басейновата дирекция се очаква днес да дойдат и да проверят на място дали има нарушения по изпълнението на проекта за почистване на коритото от страна на фирмата изпълнител.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално