Риби-рекордьори се състезават в Стара Загора

12867
Риби-рекордьори се състезават в Стара Загора
Снимка: Thinkstock

Два 50-килограмови толстолоба и 40-килограмов амур са рекордьорите тази година в рибната надпревара в Стара Загора. Достойна конкуренция са им шаран тежащ 35 килограма и двама братя близнаци - амури по 37 килограма единият!

Никулденската фиеста се вихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибени чорби, които се майсторят в три 40-литрови казана.

Не са открити нередности при търговията с риба в Бургас

Няма открити нередности при продажбата на риба в Бургас. Информацията съобщи началникът на отдел „Контрол на храните” в бур...

Три отбора, с уникални рецепти, се борят за приза „Най-вкусна чорба". Майсторлък показва тимът на журналистите „Щуките, който е в състав Венета Асенова от ТВ „Европа", Мадлен Пеева от в. „Национална бизнес поща" и запаленият риболовец Матей Бонев - кореспондент на в. „Стандарт". Не им отстъпват „Сладкогласници" от НЧ „Възраждане-1927", с. Калояновец с „Рибена чорба по джанбазки". Ръкави са запретнали и младите надежди от ПГОХ „Райна Княгиня" в Стара Загора, които готвят „Бистра рибена чорба".

Самият Ути бърка риба плакия в най-големия тиган в България .

Такива риби - красавици само в Стара Загора има, категоричен е телевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиган потънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.

За трета поредна година Община Стара Загора организира празник за Никулден, за здравето и благоденствието на старозагорци.

Два дни до старта на тридневния рибен фестивал „Есенни пасажи“ в Несебър

Само два дни остават до старта на второто издание на тридневния рибен фест „Есенни пасажи“ в Несебър.  Първият ден на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора