X
 
 

Специална награда за казанлъшката „Бабсбг” от фестивал във Варна (СНИМКИ) 

2327 1
photo of Специална награда за казанлъшката „Бабсбг” от фестивал във Варна (СНИМКИ) 
Снимка: НЧ "Искра - 1864"
Казанлъшката рок групата „Бабсбг” си тръгна със Специалната награда на VII международен фестивал за култура и спорт Life is beautiful във Варна. На Античния театър в „Златни пясъци” рок бабите се представиха с три адаптирани на български език песни на текстописеца Петър Москов, аранжирани от Боян Христов. За атрактивните си изпълнения на „Две сплетени ръце“ (интерпретация на Like а Prayer на Мадона), „Сякаш пак съм момиче” (на What а Feeling от саундтрака на филма „Флашданс“) и „Съседска война“ (на I Want To Break Free на Куин) казанлъчанки се върнаха в Града на розите с дипломи и статуетка. Атрактивните дами от Народно читалище "Искра - 1864" вдигна на крака публиката в Античния театър в „Златни пясъци”, която танцува и пя с тях.

„Радвам се, че „Бабсбг” спечелиха специалния фестивален приз, взривиха публиката с настроение, сдобиха се с много нови приятели и щастливи откриваме новия творчески сезон”, споделя ръководителят на групата Стоян Петров.

Във фестивала Life is beautiful участваха представители от Австрия, Хърватия, Казахстан, Румъния, Сърбия, Турция, Русия, Словакия, Украйна, Босна и Херцеговина. Той е насочен към хора от третата възраст, които се включват в различни културни и спортни прояви и се запознават традициите и обичаите на различни страни. На фестивала се създават нови приятелства и се откриват възможности за разширяване на международната инициативапLife is beautiful.

Групата „Бабсбг” се сформира миналата година след специален кастинг, на койт се явиха близо 20 кандидатки. Идеята за нея е на поп певеца Стоян Петров, победител от първия Muzic Idol през 2008 година. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 месец Профил на трол?
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важ виж още ›› ните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."
Последно в Актуално