Стара Загора беше домакин на националното роудшоу

1296
Стара Загора беше домакин на националното роудшоу
Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора бе домакин на националното роудшоу на Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Посещението на 12-те компании под липите започна с работна среща с представители на Община Стара Загора, в която се включиха зам.-кметът Милена Желева, началникът на отдел “Инвестиции” Росица Райкова, както и от Радостин Танев, който е един от инициаторите на редица срещи за привличане на сектора в региона.  

"Важно е да бъдем атрактивни и адекватни за бизнеса и хората. Динамиката на времето ни показа, че работното място е само локация. Общината от своя страна е готова с подкрепа и облекчени процедури, за да бъде Стара Загора добро място както за живеене, така и за бизнес", каза Милена Желева. Тя припомни, че по привличане на високотехнологичния бранш се работи целенасочено от няколко години, а градът може да отговори на потребностите за човешки ресурс, благодарение на специализираната национална гимназия по компютърни науки и математически анализи и новите специалности в Тракийския университет.  

Община Стара Загора въвежда временна организация на движението заради маратон

Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка с провеждане на Маратон „Стара Загора 2022“, за о...

"Работим в посока развитие на сектора извън София", каза пред медиите по-късно председателят на AIBEST Илия Кръстев. Той подчерта, че кадрите, от които се нуждае браншът са около 30 хил. души, а причината е бързият темп на развитие в сектора и все повечето услуги, които обезоечава. От думите му стана ясно, че абсолютно реална е перспективата 1000-2000 нови работни места да бъдат заети от старозагорци в следващите две години. Най-атрактивни за пазара са хората с ИТ образование и чуждоезикови знания. "Това не е ограничение. Фирмите предлагат изключително добри обучения и инвестират в хората си. Преквалификацията е отличен вариант за справяне с липсващи работни позиции", допълни Кръстев.  

Представителите на AIBEST се срещнаха и със студенти и ученици, които са насочени към сферата на информационните технологии. Срещата се проведе в Тракийския университет. Реакторът - доц. Добри Ярков, подчерта, че е готов за съдействие и съвместна работа. Всяка от компаниите имаше възможност да се представи и да дискутира темата с ученицитв и студентите. През следващите месеци предстои Асоциацията, съвместно с Община Стара Загора, да организират информационни кампании и събития, за да популяризират сектора сред младите хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора