X
 
 

Старозагорци пак могат да засадят коледните си дръвчета след празниците

912 0
Старозагорци пак могат да засадят коледните си дръвчета след празниците
Снимка: Община Стара Загора
За коледните дръвчета на старозагорци отново ще има терен, на който да ги засадят след коледно-новогодишните празници, съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ (ОКД). Парцелът се намира  в парк „Артилерийски“ непосредствено под южната част на паркинга по продължението на ул. „Христо Ботев“. 

„На терена ще има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи“, обясни Стоев. Добре е дръвчетата да бъдат засадени непосредствено след като изпълнят ролята си и обилно да се полеят с вода. След това грижата за живота им ще поемат служителите на ОКД, за да бъде Стара Загора по-зелена. Това място е избрано, защото е подходящо за иглолистни видове. За първи път такава инициатива имаше миналата година по идея на кмета Живко Тодоров, а тогава в парк „Загорка“ бяха засадени от старозагорци десетки коледни елхи и борчета, които са радвали домовете им по празниците. 

Коледни картички и сурвакници подредиха в старозагорската Къща музей „Градски бит ХIХ век” 

"Когато все още се изпращаха картички за Коледа" е изложбата, която могат да видят от днес старозагорци в Къща музей „Градски бит...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители