X
 
 

Стратегия за превенция на здравето изработва община Стара Загора

2412 0
Стратегия за превенция на здравето изработва община Стара Загора
Снимка: Aктуално
“Общинското здравеопазване ще бъде наш основен приоритет”, заяви днес кметът Живко Тодоров и обясни, че общината работи върху стратегия за за превенция в здравеопазването. “Може би най-важното - ранната диагностика, би намалила процента на хората, страдащи от тежки заболявания. Ще ангажираме специалисти, за да бъде програмата полезна и достъпна за всички“, издаде подробности в аванс Тодоров. Предвижда се общинската здравна програма да помогне на социално слаби граждани в превенцията на някои заболявания, за които са важни ранната диагностика и лечението им в разумни срокове.

Кметът обясни, че очаква общината да придобие собствеността върху сградата на Акушеро-гинекологичния комплекс, който до края на април вече трябва да е в сградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Проф. д-р Стоян Киркович”. Намеренията на общинската администрация е да се замени собствеността на двора на болницата за сградата на родилното, в която се предвижда да е голяма част от общинската доболнична помощ.

Когато това се осъществи, ще бъдат премахнати неугледните постройки зад АГ-комплекса и на тяхно място да се изгради паркинг за нуждите на бъдещия здравен комплекс.

Живко Тодоров се надява тази година да се направи оценка на имотите и да се изготви проект за новия здравен център, което ще позволи в бюджета за 2020-а да се предвидят средства за реализацията му. Той обясни, че вече се водят разговори с управителите на общинските здравни заведения, за да се изготви стратегия за оборудването на бъдещия медицински център с апаратура и обзавеждане.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители