X
 
 

Учредиха ежегодна стипендия на името на казанлъчанина Георги Пейчинов

1099 0
Учредиха ежегодна стипендия на името на казанлъчанина Георги Пейчинов
Снимка: iStock/Guliver
Ежегодна стипендия на името на казанлъчанина Георги Пейчинов, напуснал без време този свят, учреди Общото събрание на Клуб "Раунд Тейбъл 5 Варна". С нея ще се подпомагат деца и младежи с постижения в областта на науката, изкуството и спорта от Казанлък. За 2019-а тя ще бъде в размер на 1000 (хиляда) лева.

До 30 декември от "Раунд Тейбъл 5" приемат заявления от кандидат-стипендианти на имейл: clubrtvarna@gmail.com

Вече шест години членовете на "Раунд Тейбъл 5 Варна" подпомагат талантливи младежи, които се развиват в областта на науката, изкуството и спорта. Младият и талантлив Георги Пейчинов е дългогодишен член и ярък доброволец на втората локална "маса", тази във Варна, на най-голямата доброволческа организация за мъже в света "Раунд Тейбъл".

Организацията "Раунд Тейбъл България" съществува от 20 години, създадена е в Пловдив, където и днес работи "маса" от млади професионалисти. За 5-годишното си съществуване "Раунд Тейбъл 5 Варна" успява да привлече вниманието на международните си колеги с множеството инициативи, които осъществява във Варна.

"Раунд Тейбъл" е Международна организация, създадена през 1927 г. Основната й цел е събирането на млади професионалисти, които се обединяват за обществено полезни каузи и инициативи. Името ѝ произлиза от реч на принца на Уелс по време на Британското търговско изложение в началото на века. Има съмишленици в над 65 държави и повече от 40 000 членове, обединени в 2700 клуба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители