Университетската болница в Стара Загора спира приема на болни от утре

22318
Университетската болница в Стара Загора спира приема на болни от утре
Снимка: Thinkstock

Университетската болница "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора спира приема на болни от утре и ще пренасочва пациентите към частни клиники. Причината е, че Община Стара Загора е направила запор на сметките на лечебното заведение във всички банки, заради 450 хиляди лева, дължими за местни данъци и такси за около 10 години назад. Изпълнителният директор професор Петкана Чакърова определя този акт като рекет от страна на кметската администрация, съобщи БНР.

Запорът на сметките е направен без предварителна информация и разговори с ръководството на лечебното заведение, твърди професор Чакърова. Според нея по този начин най-голямата болница в региона и в цяла Югоизточна България ще спре лечебната си дейност, в това число и хемодиализата, която се извършва само при тях. Затова тя определи акта на общината като нехуманен и попита чрез медиите кмета Живко Тодоров дали желае повече оставката на ръководството на болницата или нормалното лечение на болните.

Оставиха под домашен арест шофьора, който уби Паоло

Мъжът, който прегази 4-годишния Паоло в Стара Загора имал още 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Това съобщи по вр...

Професор Чакърова е готова да подаде оставката си, ако това ще спаси живота на пациентите и призова клиничноболните и нуждаещите се от хемодиализа да потърсят обяснение от общината защо не могат да бъдат лекувани. 

Припомняме, че общият размер на задълженията на Университетската болница надхвърлят 20 милиона лева, а общината притежава 8,3 процента от акциите. На последното общо събрание на болницата представителят на общината е гласувал "против" по всички точки от дневния ред. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора