В Стара Загора разрушават част от велоалеите

5262
В Стара Загора разрушават част от велоалеите
Снимка: БГНЕС

Развалят част от велоалеите в Стара Загора заради некачествено изпълнение. Лабораторни проби показали, че асфалтовата настилка не отговаря на изискванията.

Общо 8 километра велоалеи в Стара Загора са изградени с 1 млн. и 840 000 лева европейски средства.

3000 дръвчета изчезнаха в Стара Загора

3000 дръвчета са изчезнали от парк „Борова гора” в Стара Загора, където миналата година бе проведена голяма залесителна акц...

"Заедно с представители на строителя се сформира комисия за приемане на обекта и бяха забелязани надлъжни пукнатини. Около 100 метра е отсечката, която трябва да се преасфалтира”, каза инж. Гергана Михайлова от инвеститорски контрол Стара Загора, предаде bTV.

Освен в района на Пето Основно училище в Стара Загора, асфалтът по валоалеите е дал дефекти и на друго място. "Има такива участъци в квартал Железник с обща дължина от 30 до 40 метра", поясни Михайлова.

"Не е удобно, защото пречим на майките с децата, на старите хора, които се движат извън нашата територия”, каза Стоян Славов, колоездач, който продължава да кара по тротоарите заради некачествените велоалеи.

Изпълнителят разполага с една седмица да отстрани нередностите за собствена сметка. Едва след одобрението от приемателната комисия, той ще получи парите.

Безплатен транспорт за учениците в първия учебен ден в Стара Загора

Градският транспорт в Стара Загора ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден - 15 септември, информира Дарик нюз. Инициа...

Велосипедният път засега свързва всички зелени зони от най-западната до най-източната част на Стара Загора. Намеренията на общината са той да бъде продължен до кварталите Колю Ганчев, Зора и Самара, ако се намери финансиране.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора