X
 
 

За трети пореден път избират Общински детски съвет в Стара Загора

1137 0
За трети пореден път избират Общински детски съвет в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Представители на осем училища - II основно училище (ОУ) "Петко Р. Славейков", IV ОУ "Кирил Христов", XI ОУ "Николай Лилиев", XII ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Георги Райчев", Средно училище (СУ) "Иван Вазов", СУ "Васил Левски" и Спортно училище "Тодор Каблешков", са заявили своето участие за сформирането на тазгодишния Общински детски съвет в Стара Загора. 

„Защо сме в Съвета на децата и какво искаме да се случи в нашия град” е темата, по която екипите ще представят вижданията си на 20 ноември, сряда, от 18 часа в залата на Младежкия дом. Съветът на децата е форма на Центъра за подкрепа за личностно развитие към община Стара Загора в направление „Гражданско и неформално образование” и ще работи за трета поредна година в Града на липите. С него се цели децата да бъдат насърчавани да участват във вземането на решения, които засягат бъдещето им.

Създаденият през 2017-а съвет е допълнителна подкрепа на децата в сферата на гражданското образование, което формира умения за решаване на проблеми, произтичащи от реални житейски ситуации. С участието си в съвета те могат да развиват и усъвършенстват качества като инициативност, любознателност, трудолюбие, упоритост, комуникативност и самостоятелност в усвояването на нови знания и се учат да работят в екип.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители