X
 
 

Община Попово влиза във фирма за производство на павета с ексдепутат

2878 0
Община Попово влиза във фирма за производство на павета с ексдепутат
Снимка: "Спаси София"
С решение на местния парламент от последното му заседание община Попово влиза в дружество „Анортит“ ООД за проектиране и изграждане на производствени мощности, производство и търговия на павета и облицовъчни материали с глина.

Дружеството все още не е учредено. В него със съгласието на Общинския съвет съдружници ще бъдат „Родна индустрия Попово“ ООД (с 55%), ексдепутатът от СДС Маргарит Мицев – с 35%, „ВН груп БГ“ (с 5%). Община Попово влиза в дружеството, което тепърва ще бъде регистрирано, също с 5%.

Конфликт след алкохолен запой доведе до убийство в Попово

Окръжната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 42-годишния Никола Хр., който е обвиняем за убийството на 69-годишния А. А...

„Участието на община Попово е задължително изискване на социалния фонд „Делта хаус” SLTR за отпускане на средствата за реализиране на инвестицията. От Община Попово не се изискват никакви други действия за реализирането на инвестицията. Включването на общината като съдружник ще спомогне за привличането на паричен ресурс, който ще се използва за стартиране на ново производство и дълготрайно осигуряване на работни места, което е от изключителна важност в наши дни, имайки предвид високите нива на безработица и демографската криза. Развитието на местния бизнес е основна цел и приоритет на всяка една община. Реализирането на инвестицията ще осигури и допълнителни приходи на община Попово в дългосрочен план“, сочи в обосновката си кметът д-р Людмил Веселинов.

Междувременно градоначалникът е обявил обществена поръчка за изграждане на нов паркинг, чиято стойност е 118 393 лв. без ДДС.

Паркингът е в междублоковото пространство на ул.“Мара Тасева“, ул.“Михаил Маджаров“, ул.“Генерал Баранов“ и ул.“Хаджи Димитър“, което и сега се ползва за паркиране от живущите там, но само част от него е с настилка.

Покрай жилищния блок на ул.“Хаджи Димитър“ има вход с асфалтова настилка и паркинг зад блока. Именно този паркинг е предмет на възлагане. Теренът не е отводнен и на паркинга липсва дъждовна канализация. На благоустроената му част има улично осветление от градински тип. Няма действаща организация на движението, определяща отделните паркоместа, както и входа/изхода към и от паркинга.

Катастрофа край Попово взе жертва

Tежка катастрофа стана днес на неотдавна ремонтирания третокласен път Разград - Попово, между село Ломци и Попово, предаде БГНЕС. Ка...

На площта ще се обособят максимален брой паркоместа, не по-малко от 39, като две от тях две места за хора с увреждания. Предвидено е изграждането на тротоари по цялата площ около паркинга.

Финансирането е изцяло от инвестиционна програма на Община Попово за 2018 година, става ясно от техническата документация на обекта.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално