Създават център за трудово посредничество за хора със зрителни увреждания

4606
Създават център за трудово посредничество за хора със зрителни увреждания

Сдружение „Светлина и за нас” създава Център за трудово посредничество и асистиране на хора със зрителни увреждания, информираха от Клуба на нестопанските организации в Търговище, съобщава Topnovini.bg. Той включва информационна база данни с трудовите профили на хора със зрителни увреждания. За тях ще бъдат организирани и редица обучения със специалист по трудово консултиране.

За работодателите от района ще бъдат проведени информационни срещи, които целят да преодолеят недоверието им към възможностите за пълноценна работа на хората с намалено зрение. Предстои издаването и на два наръчника: “Успешна трудова реализация за хора със зрителни увреждания” и “Наръчник за работодателя на хора със зрителни увреждания”. Тяхна цел е да опишат опита от проекта и да подпомогнат и други хора със зрителни увреждания и техните работодатели в по- доброто им сработване, и участие на пазара на труда.

С рециклиране помагаме за обучение на кучета-водачи за незрящи

Ученическа инициатива в помощ на организация, обучаваща кучета-водачи за незрящи, набира популярност във Facebook. Инициативата се нари...

Проектът има за цел да окаже активно въздействие върху негативните нагласи на недоверие към трудовите възможностите на хората със зрителни проблеми, битуващи в обществото като цяло. За това в дейностите е предвидена тематична среща с всички страни, имащи отношение към проблема. Проектът под мотото “Има ни и можем” е с продължителност 10 месеца.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com