Анди Мъри: Брат ми винаги е бил по-добър от мен в тениса

36826
Анди Мъри: Брат ми винаги е бил по-добър от мен в тениса

Брат ми беше по-добър от мен в тенис, това ми помогна да стана шампион. Това заявява миналогодишният шампион на Уимбълдън Анди Мъри в интервю пред Radio 2. След 77 години той донесе историческа титла на Англия.

„Всеки може да бъде шампион на Уимбълдън”, казва Мъри на следващите поколения тенисисти.

Гришо започва тази вечер с Вавринка на двойки

Григор Димитров започва тенис-турнира Куинс с мач на двойки. Тази вечер българинът заедно с партньора си Станислав Вавринка излизат сре...

„Имах по-голям брат, с което наистина ми помогна. Той винаги е бил по-добър от мен в тениса и винаги искаше да вървя нагоре, да се развивам и да побеждавам в конкуренция. Той е по-възрастен от мен, така че той е по-голям и по-силен, и аз винаги съм искал да стана по-добър от него”, обяснява тенисистът.

Когато триумфира на Уимбълдън през 2013 и спечели 1,6 млн. паунда Мъри заяви, че спортистите са платени прекалено много, но не парите го вдъхновяват. „Спечелих титлата не за парите, а за историята”, заяви шампионът.

Пиронкова с 4 победи срещу съперничката си на Уимбълдън,

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова излиза срещу американката Варвара Лепченко в първия кръг на Уимбълдън. Това ще е шес...

Той разказва, че е започнал да играе на място до боклуците, с брат си Джейми и майка му Джуди, когато той е на четири години. „Продължих заради любовта си към спорта. Това, което искаме се свежда до това да работим усилено за нещо. Ако искаш нещо достатъчно силно можеш да го постигнеш. Няма значение откъде идваш”, категоричен е Анди Мъри и не крие подкрепата на семейството си.

 

Вчера на тръгване към Ол Ингланд клъб той бе забелязан да спасява куче-беглец. Тенис-звездата спря движението на улицата, за да гони лабрадудел – смесица от лабрадор и пудел, който можеше да бъде премазан. Всъщност Мъри има два териера и е наясно с учешките лудории.

Той спря колата и хукна след беглеца, когато го видя в насрещното движение. Хвана го за врата и го върна на собствениците, разказва за случката 27-годишният спортист. Той е известен сред тенисистите със способността си да гони невъзможни топки на корта.

Макенроу очаква изненади от Гришо и Раонич на Уимбълдън

Григор Димитров и канадецът Милош Раонич са двамата тенисисти, които може да поднесат приятна изненада на Уимбълдън. Това заяви легенд...

Английско издание показа Анди Мъри като малък. Ракетата е все в ръцете му, даже и на плажа, където семейството е на почивка с каравана.

 

Един от най-паметните моменти на Мъри в спортната му кариера е първата среща с Роджър Федерер. Швейцарецът го побеждава на финала на Откритото първенство на Банкок, но Анди влиза в Топ-100 – на 72-ро място.

 

Уимбълдън 2014 - мишената е Анди Мъри

В разгара на световното първенство по футбол едва ли много хора ще обърнат внимание, че на 23 юни започва най-престижният и в последно ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com