Бащата на Щефи Граф почина на 75-годишна възраст

140052
Бащата на Щефи Граф почина на 75-годишна възраст
Снимка: Getty Images/Guliver

Петер Граф, бащата на легендата на световния тенис Щефи Граф, е починал на 75 години, предаде The Local. Той беше болен от рак и се е споминал в дома си в Манхайм.

Петер Граф е човекът, който направляваше много отблизо кариерата на дъщеря си Щефи. Германската тенисистка става номер едно в света през 1987 година и остава на върха 186 седмици, като през 1988 година печели т.нар. Златен шлем – четирите турнира от Големия шлем плюс златния олимпийски медал в Сеул. Баща ѝ я насочва към тениса още докато тя е на три годинки. Самият той се е занимавал с яхти, работил е като застраховател и търговец на автомобили.

Анди Мъри съжалява, че не е играл с Андре Агаси

"Когато бях дете, обичах да гледам Андре Агаси. Съжалявам, че никога не успях ад се изправя срещу него на корта", сподели световният ...

Най-големият скандал около Петер е обвинението в укриване на данъци. През 1997 година той е осъден на девет години и три месеца затвор заради 7,7 млн. евро укрити данъци. Петер остава в затвора две години и един месец.

Самата Щефи Граф е признавала в публични интервюта, че баща ѝ е бил много строг, но никога не е задълбавала в отношенията им. В германските медии, когато Граф беше на върха, много се дискутираше, че Петер Граф се е държал като диктатор с дъщеря си. Интересна история за Петер има и неговият зет Андре Агаси – великият американски тенисист разказва в своята автобиография, че когато Петер и бащата на Андре е трябвало да се видят за първи път, Агаси е бил „на тръни”. В крайна сметка вечерята преминала приятно, докато не станало на въпрос чий бекхенд е по-добър – сеченият с една ръка, запазена марка на Щефи, или лифтираният нападателен с две ръце – ударът, който донесе на Андре Агаси Кариерен шлем. Спорът завършил с истинско показно на корта, но все пак кавгата не попречила на Агаси и Граф да създадат семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com