Давид Ферер изненада Надал и постави под въпрос първото му място

47376
Давид Ферер изненада Надал и постави под въпрос първото му място
Снимка: Getty Images/Guliver

6:3, 7:5 – Давид Ферер доказа, че неслучайно е действащ шампион в „Берси”, след като поднесе изненадата на турнира и победи с крайно убедителна игра световният номер едно Рафаел Надал. На победата със сигурност се радва повече Новак Джокович - при успех в утрешния финал сърбинът ще e вече с реални шансове да завърши под номер едно в света на края на годината.

Първият сет протече повече от изнендаващо – Ферер буквално измете корта със световния номер едно, като диктуваше болшинството разигравания от основна линия, здраво стъпил на основна линия и без да прибързва. Ферер проби за 3:1 от втори шанс след чудесен бекхенд, който свали топката в краката на налитащия на мрежата Надал и той сбърка волето. Ферер спаси точка за връщане на пробива при 4:2 гейма в своя полза с много смела игра от форхенд, а след това стигна до 0:40 на сервис на Надал отново след комбинация от атакуващи удари. В този момент Надал показа класа и се спаси, като не даде шанс на Ферер в нито едно от следващите пет разигравания. Ферер обаче не се стресна и спечели много убедително финалния гейм в сета, завършвайки го с финно форхенд воле по диагонала – 6:3 в негова полза.

Джокович обърна Федерер и е на финал в Париж

4:6, 6:3, 6:2 – световният номер две Новак Джокович запази живи надеждите си да се пребори за първото място в ранглистата в края ...

В началото на втория сет притиснатия сериозно Надал даде отпор и на свой ред стигна до 0:40 на сервис на Ферер. Дребничкият испанец обаче не се даде, отново демонстрира безмерно хладнокръвие и се спаси, като при това Надал след изравняването пак имаше шанс за пробив, но беше париран със силен форхенд. И веднага след това Ферер вдигна оборотите, стигна до 0:40 в подаването на Надал и Рафа се проби при втория шанс, след като изкара форхенда в аут.

Жестоката борба продължи с пълна сила в шестия гейм, когато Надал стигна до нова точка за пробив – общо шеста за него в мача. При нея Ферер натисна спусъка от бекхенд по правата още във втория удар, но съдиите дадоха топката аут. Дребничкият испанец поиска „Ястребово око” и то показа добър удар на косъм, с което Ферер се спаси от пробив, а след това, вдъхновен от ситуацията, матира на два пъти Рафа.

5:4 – и сервис на Ферер за мача. Точно тогава, точно в този момент, аурата на големия шампион, какъвто е безспорно Надал, повлия на мача. При 30:30 Ферер отвори корта за форхенд по диагонала – удар, с който той до този момент попиляваше съперника, но точно сега топката отиде в аут – седма точка за пробив за Надал. И този път тя беше реализирана, след като Ферер прати бекхенда си по правата в мрежата.

Драмата обаче предстоеше – 5:5 и Ферер възкръсна от пепелта. Той се пребори в три разигравания, стигна до 30:40 на началния удар на Надал и проби, след като изнервеният Рафа пресили топката от бекхенд. Това вече беше достатъчно – при втория опит за затваряне на мача Ферер не сбърка и със сигурна игра и три уинъра не даде шанс на сънародника си.

Федерер си отмъсти на Дел Потро

6:3, 4:6, 6:3 - на турнира от сериите Мастърс в Париж Роджър Федерер най-после успя да победи високолетящия Хуан-Мартин Дел Потро и да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com