Димитър Кутровски наказан за 2 години

7159
Димитър Кутровски наказан за 2 години

Втората ракета на България Димитър Кутровски бе наказан с лишаване от състезателни права за 2 години от ITF, след като даде положителна допинг проба за метилхексанамин.

Адвокатът на 24-годишния софиянец обяви, че ще обжалва наказанието, което влиза в сила от 14 февруари. Санкцията е за нарушаване на правилата на Световната антидопингова агенция (WADA). Във взета проба на Кутровски по време на турнира за мъже в Сан Хосе (САЩ) е установено наличието на метилхексанамин, който е в списъка на забранените вещества на WADA. В последвалото разследване на ITF е установено, че българският тенисист не е употребил умишлено забранен стимулант, а поради незнание е използвал продукт, съдържащ метилхексанамин.

Новата ни тенис надежда жъне успехи

Новата тенис надежда на България Димитър Кутровски продължава да жъне успехи. След като постигна историческия за страната ни успех да...

По време на турнира Димитър Кутровски е закупил и използвал продукта Jack3d, след като е проверил в списъка със съдържащите го вещества, че няма такива от забранителния списък на WADA. Проблемът е, че забраненият метилхексанамин е бил изписан с друго име - 1,3-диметиламиламин, което означава същото вещество, но то липсва в списъка на WADA. Българска федерация по тенис не е страна в подобни случаи и не бе информирана от ITF преди обявяването на решението.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com